Τον Κύπριο Πρέσβη επισκέφθηκε ο Θεοδωράκης

Τον Κύπριο πρέσβη στην Ελλάδα, Κυριάκο Κενεβέζο, επισκέφθηκε χθες ο Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην Κύπρο σχετικά με την ΑΟΖ και την τουρκική δραστηριότητα στην περιοχή. Ο επικεφαλής του Ποταμιού θέλησε να συζητήσει και να ενημερωθεί για το θέμα από τον Πρέσβη στην Αθήνα,

στο πλαίσιο της εξωτερικής "ατζέντας" που έχει το Ποτάμι.

Μάλιστα, ο Σταύρος Θεοδωράκης έστειλε μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από τις δηλώσεις του, τονίζοντας πως "οι εταίροι μας στην ΕΕ θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η ΑΟΖ της Κύπρου δεν είναι απλά η ανατολικότερη ΑΟΖ της ΕΕ αλλά και ο προμαχώνας της ευρωπαϊκής ασφάλειας".

"Η περιοχή της Μέσης Ανατολής φλέγεται και οι σπίθες της φτάνουν ήδη στην Ευρώπη και ακόμη πιο πέρα.Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί φάρο σταθερότητας. Οι συμφωνίες που συνάπτει με τα γειτονικά της κράτη για να εκμεταλλευτεί τον υποθαλάσσιο πλούτο της, όπως της επιτρέπει το Διεθνές Δίκαιο, είναι συμφωνίες που σταθεροποιούν την ειρήνη και φτιάχνουν ένα καλύτερο μέλλον για την Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο στην περιοχή. Να διαλέξει αν θα είναι με τις χώρες που χτίζουν ένα καλύτερο μέλλον ή με αυτές που καταστρέφουν πολιτισμούς χιλιετιών", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευαν ο πρέσβης επί τιμή Γιώργος Κακλίκης και ο συνεργάτης του Ποταμιού, Γιώργος Σκέμπερης ενώ από κυπριακής πλευράς παρόντες ήταν οι διπλωμάτες Μιχαήλ Καραγιώργης και Νατάσα Στυλιανού.

Διαβάστε επίσης:

Προβάδισμα 8,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Keywords
Τυχαία Θέματα