Το σχόλιο της ημέρας

Υπάρχει τελικώς πρόβλημα συντονισμού στην κυβέρνηση; Διαπράττονται μεγάλες γκάφες ή όχι; Έχουμε και λέμε. Αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ (με προφανή πρωτοβουλία στελεχών του Μαξίμου) που δημιούργησε σάλο ακόμη και μέσα στους κόλπους της ΝΔ. Ανακοίνωση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, η εφαρμογή των οποιων αναστέλλεται με πρωθυπουργική παρέμβαση, που μαζεύει τα ασυμμάζευτα. Ανακοίνωση-διαρροή για τη φορολογία ακινήτων που την παίρνουν πίσω.

Διόγκωση των προοπτικών στην εξέλιξη της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής

με αποτέλεσμα, όταν η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη κάνει αυτό που προβλέπεται από τον Ποινικό Κώδικα, να δημιουργείται πολιτικό θέμα, να διοχετεύονται πληροφορίες για κόντρες μεταξύ των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, για παραιτήσεις υπουργών και για διαβεβαιώσεις από του Μαξίμου ότι τους δύο αρμποδιους στην υπόθεση υπουργούς τους στηρίζει απολύτως ο πρωθυπουργός. Και μόλις χθες διαπιστώνεται στη Βουλή ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν είχε ιδέα για διάταξη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε νομοσχέδιο για ελέγχους, από εφοριακούς και αστυνομικούς, σε καταστήματα που δεν κόβουν αποδείξεις. Η διάταξη απεσύρθη.

Τελικώς το μόνο που λειτουργεί καλά στην κυβερνητική πολιτική είναι οι εύκολες λύσεις όπως οι επιβαρύνσεις σε φόρους μισθωτών και συνταξιούχων. Όπου λύσεις εύκολες δεν μπορούν να εφαρμοσθούν κυριαρχεί η ασυναρτησία.

Keywords
Τυχαία Θέματα