Το πιο ριψοκίνδυνο "άθλημα"... Κάνουν "σέρφ" πάνω στο τρένο!

Μια συνήθεια, ένα «άθλημα» ή και μια τρέλα θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το «σερφ» πάνω σε τρένο που κάνουν νέα αγόρια!


Το βίντεο που θα δείτε κόβει πραγματικά την ανάσα και έγινε γνωστό μετά από το ντοκιμαντέρ που γύρισε ο Ιταλός σκηνοθέτης, Μάρκο Καζίνο στην Κάτλχονγκ, μία από τις πιο φτωχές περιοχές που απέχει 35 χλμ. από το Γιοχάνεσμπουργκ!

Αυτό το παράνομο και ριψοκίνδυνο «άθλημα» ελκύει τους περισσότερους νέους της κοινότητας, οι οποίοι κάνουν χορευτικά και τρικ στην κορυφή βαγονιών τρένων που είναι εν κινήσει, ενώ κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Πέρα από την ταχύτητα του τρένου, οι «σέρφερ» πρέπει διαρκώς να προσπαθούν να αποφύγουν καλώδια 3.000 volt που υπάρχουν πάνω από το κεφάλι τους.


Το ρίσκο όμως δεν φαίνεται να τους νοιάζει.

Όπως εξομολογούνται οι ίδιοι στο ντοκιμαντέρ η δράση τους είναι κάποιας μορφής κοινωνικής καταξίωσης για αυτούς τους νέους που μεγαλώνουν σε συνθήκες φτώχειας, την ώρα που η ανεργία της περιοχής για τις ηλικίες τους φτάνει το 37%.

Οι περισσότεροι είναι 15-25 ετών, δεν έχουν δουλειά και προέρχονται από δραματικά προβληματικές οικογένειες. Το «σερφ» στο τρένο είναι-στα μάτια τους- τρόπος για να ξεφύγουν για λίγο από όλα αυτά!

Ο Τούλο είναι ένας από τους νεαρούς που εμφανίζονται στο «Staff Riding», το ντοκιμαντέρ του Ιταλού σκηνοθέτη και λέει χαρακτηριστικά:

«Έχω παντού ράμματα. Στο στόμα μου, στα πόδια μου. Είναι τραύματα... τιμής. Θες να βγάλεις το θυμό. Αντί να δείρεις ή να ληστέψεις κάποιον, απλά κάνεις αυτό».

«Το τρένο έχει κυρίαρχο ρόλο στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής και πιστεύω ότι από αυτή τη σχέση προέκυψε το συγκεκριμένο χόμπι. Κάποιοι από τους νέους πιστεύουν ότι αν κάνουν κάτι επικίνδυνο στην κορυφή του τρένου, θα τους σέβονται περισσότερο οι φίλοι τους», λέει ο Ιταλός σκηνοθέτης, ο οποίος πέρασε ένα μήνα μαζί τους για το ντοκιμαντέρ το οποίο απέσπασε βραβείο πρόσφατα.

Ακόμα κάποιοι από τους «σέρφερ» έχουν χάσει τον ένα ή και τους δύο γονείς τους, θύματα του AIDS, των ναρκωτικών ή της γενικής φτώχειας.

«Οι περισσότεροι από αυτούς που γνώρισα μεγάλωσαν με τους παππούδες τους, που είναι πλέον αρκετά μεγάλοι για να βρουν την ενέργεια να τους αποτρέψουν από αυτό το χόμπι», λέει ο σκηνοθέτης που παραδέχεται ότι όσο γύριζε το ντοκιμαντέρ, φρόντιζε να κρατιέται διαρκώς από κάπου.

«Αν κάνεις το παραμικρό λάθος, είσαι νεκρός», λέει.

Ανατριχιαστικό είναι το γεγονός ότι την τελευταία ημέρα των γυρισμάτων δύο παιδιά σκοτώθηκαν κάνοντας «σερφ» πάνω στο τρένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα