Το "πηγαδάκι" του Αβραμόπουλου με την…αντίπαλο της Μέρκελ

Δίπλα στη Γερμανίδα Υπουργό Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν κάθισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος στη διάρκεια των εργασιών της συνόδου των ομολόγων τους του ΝΑΤΟ, που ολοκληρώθηκε στις Βρυξέλλες.

Η 55χρονη «σιδηρά κυρία» της Γερμανικής άμυνας ενδιαφέρεται έντονα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα

και δεν είναι τυχαίο ότι στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου αρκετές φορές συνομίλησε με τον Δ. Αβραμόπουλο για την κατάσταση στη χώρα μας και τις προσπάθειες για την υπέρβαση της κρίσης. Δεν είναι τυχαίο ότι η κυρία φον ντερ Λέγιερ έχει διατελέσει υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, γνωρίζει πολύ καλά πώς έχουν κλονιστεί οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου από την οικονομική κρίση και κυρίως, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αντιπάλους της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ!

Ο Έλληνας Υπουργός πάντως ήταν άνετος, ευδιάθετος, έλυσε όλες τις απορίες της Γερμανίδας ομολόγου του και στις κατάλληλες στιγμές επισήμανε, παρουσιάζοντας και τα επιχειρήματά τους, τον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδος στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο. Όπως σχολίαζαν διπλωματικοί αναλυτές, δεν ήταν τυχαία η αποστροφή της δήλωσης που έκανε ο κ. Αβραμόπουλος στα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, όταν τον ρώτησαν για τις θέσεις της χώρας μας σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και στην ευρύτερη περιοχή.

«Πέρα και πάνω από την κρίση, η Ελλάδα παραμένει ο πιο σταθερός, ισχυρός και σταθεροποιητικός παράγοντας σε μια περιοχή αστάθειας που ξεκινάει-όπως βλέπετε-από την Ουκρανία για να τελειώσει στην Τυνησία»,τόνισε χαρακτηριστικά.

Αργότερα, οι ανταποκριτές των ισπανικών ΜΜΕ, σχολίαζαν στο Κέντρο Τύπου του ΝΑΤΟ ότι ο Δ. Αβραμόπουλος με διπλωματική τρόπο προβαίνει σε κινήσεις πολιτικής πυγμής και συνέπειας με ξεκάθαρες θέσεις απέναντι στη βασική αντίπαλο της Μέρκελ, όπως έχει επισημάνει επανειλημμένως στα ρεπορτάζ του τοEuronews.

Ως τρίτοι παρατηρητές, μάλλον κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν…

Keywords
Τυχαία Θέματα