Το ΠΑΣΟΚ δεν ξέρει τίποτε για τον "φόνο"

του Νίκου Σίμου

Προφανώς στο ΠΑΣΟΚ διαβάζουν τις δημοσκοπήσεις και τα ευρήματά τους κατά ένα διαφορετικό τρόπο. Λ.χ. τα ποσοστά στα οποία έχει καταδικάσει η κοινωνία το κόμμα αυτό τα πολλαπλασιάζουν επί 10. Έτσι αυτό τους επιτρέπει να συμπεριφέρονται με την αλαζονεία παρελθόντων ετών, που, τελικώς, τους πήρε στο λαιμό τους.

Τόσο τα ρεπορτάζ για το ΠΑΣΟΚ

όσο και δηλώσεις στελεχών του, όπως του κ. Σκανδαλίδη, συντρόφου όσων βρίσκονται ή θα έπρεπε να βρίσκονται φυλακή, αλλα την γλυτώνουν ακόμη, μιλούν θρασύτατα για το τέλος της συνεργασίας με τη Δεξιά καθώς και ότι δεν θα δώσουν συγχωροχάρτι σ’ αυτούς που οδήγησαν σε χρεοκοπία τη χώρα!
Υπάρχουν βεβαίως δύο ειδών χρεοκοπίες. Η ηθική και η οικονομική. Και στις δύο η συμβολή του ΠΑΣΟΚ είναι τεράστια, μολονότι εκεί στη Χαριλάου Τρικούπη, είτε επειδή πιστεύουν ότι θα έλθουν καλύτερες μέρες(!) είτε διότι θεωρούν ότι ο κόσμος που τους έχει καταδικάσει έχει κοντή μνήμη, αποδίδουν σε άλλους την ευθύνη που έχουν οι ίδιοι.

Να θυμίσουμε μερικά παραδείγματα.

Όσον αφορά στη διαφθορά και στη διασπάθιση δημοσίου χρήματος, το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση είχε μετατρέψει το αδίκημα της Απιστίας περί την Υπηρεσία (κατάχρηση δημοσίου χρήματος) σε πλημμέλημα, από κακούργημα. Επιπλέον με Νόμο (2446/97) επιτρέπονταν στις ΔΕΚΟ οι απ’ ευθείας προμήθειες, χώρια που όσον αφορά στα Δημόσια Έργα οι νόμοι 2522 και 2579 θεμελίωσαν τη διαπλοκή. Ποιοι έφαγνα τα λεφτά των Ελλήνων και του κράτους;;
Μήπως θα πρέπει να ξεχάσουμε το έγκλημα του χρηματιστηρίου μέσω τοιυ οποίου οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έφαγαν τα λεφτά του κοσμάκη; Με την προτροπή των τότε κυβερνήσεων οι διοικήσεις ΧΑΑ και Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δεν έβαζαν στο Χρηματιστήριο αμφιβόλου ποιότητας εταιρίες, παρασύροντας τους επενδυτές που στο τέλος έχασαν τα λεφτά τους;; Και οι επιτήδειοι κέρδιζαν. Να θυμίσουμε ακόμη ότι κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε επιχειρήσει να αφαιρέσει από τη Νομοθεσία περί Κεφαλαιαγοράς τις προβλέψεις περί ποινικών ευθυνών όσων χειραγωγούν μετοχές!

Να θυμίσουμε τις παρεμβάσεις και τις απειλές του μακαρίτη του Γιαννόπουλου ως υπουργού Δικαιοσύνης; Για τους δυσκολόπιστους τους προτρέπουμε να αναζητήσουν άρθρο του επιτίμου προέδρου του Αρείου Πάγου Στ. Ματθία που είχε δημοσιευθεί στο νομικό περιοδικό «Συνήγορος», όπου περιγράφει τις ωμές κομματικές παρεμβάσεις και πολλά άλλα «τέρατα και σημεία» στο χώρο της Δικαιοσύνης, επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
Τέλος όσον αφορά στη «λεηλασία» των αποθεματικών των Ταμείων, να θυμίσουμε ότι η λεηλασία άρχισε το 1981 με πρώτο θύμα το ΝΑΤ, διότι ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ είχε βρει την εύκολη λύση της άσκησης κοινωνικής πολιτικής με τα λεφτά των πάσης φύσεως απομάχων…

Ειδικότερα όσον αφορά στο Ασφαλιστικό ξεχνάει κανείς ότι οι «εκσυγχρονιστές», δεν απετόλμησαν να προωθήσουν τα περίφημα μεγάλα και μικρά πακέτα αλλαγών (Σπράου και Γιαννίτση) για να μη δυσαρεστήσουν τον αντιδρώντα συνδικαλισμό΄; Ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (45 για την ακρίβεια), με ερώτησή τους στη Βουλή ρωτούσαν τότε την κυβέρνηση Σημίτη γιατί καθυστερεί τα μέτρα για το Ασφαλιστικό!

Συμπερασματικά για τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ:

-Τα Μνημόνια και το Μεσοπρόθεσμο είναι η κατάληξη από τις συσσωρευμένες ζημίες δια των χρεών και ελλειμμάτων που δημιούργησε από τότε που ανέβηκε στην εξουσία, το ΠΑΣΟΚ το 1981.
-Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να πολιτογραφηθεί στο πολιτικό λεξιλόγιο η έννοια της «διαπλοκής».
- Είχε στους κόλπους του τα περισσότερα στελέχη που είτε καταδικάσθηκαν για αθέμιτες οικονομικές συναλλαγές είτε τελούν υπό δικαστική διερεύνηση. Προφανώς όχι άνευ λόγου.
-Ο ίδιος ο Πάγκαλος στην Βουλή –ο οποίος διετέλεσε μέλος της κυβέρνησης Σημίτη- είχε χακρακτηρίσει την κυβέρνηση στην οποία μετείχε ως την κυβέρνηση που κατέστρεψε τη χώρα!
-Το ΠΑΣΟΚ ανεκάλυψε τη δημιουργική λογιστική για τον εξωραϊσμό των δημοσίων οικονομικών, μεταθέτοντας τα χρέη στις επόμενες χρονιές και κυβερνήσεις. Με δημιουργική λογιστική –και άρα ψευδή στοιχεία- έγινε δεκτή η Ελλάδα στην ΟΝΕ και στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

Ποιος άραγε χρεοκόπησε τη χώρα;;

Keywords
Τυχαία Θέματα