Το ίντερνετ έσωσε από αυτοκτονία 16χρονη

Πρόθεση αυτοκτονίας η οποία εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου από 16χρονη, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας, απετράπη από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Χρήστης του διαδικτύου ενημέρωσε το πρωί του Σαββάτου μέσω της διαδικασίας «Cyber Alert» ότι σε απευθείας συνομιλία που είχε με ανήλικη σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης η τελευταία της γνωστοποίησε ότι είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τους γονείς της και για αυτό το λόγο εξέταζε το ενδεχόμενο να προβεί σε αυτοκτονία.

Ακολούθησε ενδελεχής διαδικτυακή-αστυνομική

έρευνα στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη της ανήλικης χρήστριας του διαδικτύου και ενημερώθηκε το τοπικό αστυνομικό τμήμα, με στόχο τον άμεσο εντοπισμό της.

Μάλιστα το τοπικό αστυνομικό τμήμα έπειτα από έρευνες στην ευρύτερη περιοχή εντόπισε εγκαίρως την 16χρονη, η οποία είχε προβεί σε αυτοτραυματισμό με αιχμηρό αντικείμενο στο αριστερό της χέρι. Αφού διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα, η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να της παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη.

Παράλληλα, κατόπιν παραγγελίας του αρμόδιου Εισαγγελέα σχηματίστηκε σε βάρος των δύο γονιών της δικογραφία τακτικής διαδικασίας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, μετά την ολοκλήρωσή της, θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα