Το ''δέντρο της αγάπης'' για 10η χρονιά στις Σέρρες

«Το Δέντρο της Αγάπης», είναι το ανθρώπινο κάλεσμα, που απευθύνει εδώ και 10 χρόνια το ΔΙΚΤΥΟ Τηλεόραση , προκειμένου, πολίτες όλων των ηλικιών να συρρεύσουν στην Πλατεία Ελευθερίας των Σερρών για να στολίσουν «Το Δέντρο της Αγάπης» (ύψους 11 μέτρων) αγοράζοντας στολίδια, η συμβολική αξία των οποίων αντιπροσωπεύει τη συμμετοχή του καθενός στη μεγάλη φιλανθρωπική προσπάθεια.
Ο επικοινωνιακός συμβολισμός είναι μεγάλος και η σύνδεση της πρωτοβουλίας

με το πνεύμα και τα ήθη των Χριστουγέννων μοναδικός. Η ανταπόκριση του κόσμου, ο σεβασμός και η υποστήριξή του είναι κάθε χρόνο και θερμότερη. Η πρωτοβουλία έχει καταξιωθεί στις συνειδήσεις όλων, που πιστεύουν και στηρίζουν με θέρμη τον κοινωνικό σκοπό και τα ευεργετικά αποτελέσματα του «Δέντρου της Αγάπης».

Για την διοργάνωση και πραγματοποίηση της μεγάλης αυτής εκδήλωσης, προσφέρουν εθελοντικά και αφειδώλευτα την προσπάθεια και την εργασία τους, άνθρωποι όλων των ηλικιών, κυρίως παιδιά, στελεχώνοντας την μεγάλη ομάδα των 400 και πλέον εθελοντών του «Δέντρου της Αγάπης».

Η ψυχαγωγία όμως, συνυφαίνεται με τον πολιτισμό στο Δέντρο της Αγάπης, αφού αποτελεί και κάλεσμα ανάδειξης και έκφρασης των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας, μέσα από τη συμμετοχή στο μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, που εκτυλίσσεται παράλληλα. Οι διαγωνισμοί ζωγραφικής, διηγήματος, δημιουργίας ταινίας και χορού με πρωταγωνιστές όλους τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του τόπου μας, γνωρίζουν κάθε χρόνο και μεγαλύτερη απήχηση και συμμετοχή!

Όλοι οι μαθητές όλων των σχολείων, παιδικές χορωδίες, φιλαρμονικές, θεατρικές ομάδες, πολιτιστικοί σύλλογοι, χορευτικά συγκροτήματα, τραγουδούν, χορεύουν, αναβιώνουν ήθη και έθιμα χριστουγεννιάτικα, και στέλνουν το μήνυμα του Δέντρου της Αγάπης από τις Σέρρες σε όλη την Ελλάδα, σε ένα οργανωμένο τηλεοπτικό θέαμα, που μεταδίδεται σε απευθείας σύνδεση από το ΔΙΚΤΥΟ Τηλεόραση.

Γι΄ αυτό δεκάδες καλλιτέχνες, ηθοποιοί και γνωστοί τραγουδιστές, ευαισθητοποιούνται κάθε χρόνο και ταξιδεύουν στις Σέρρες αποκλειστικά για να τραγουδήσουν δωρεάν για το «Δέντρο της Αγάπης», δημοσιογράφοι και παρουσιαστές έρχονται από την Αθήνα για να κρεμάσουν τη δική τους μπάλα, να στηρίξουν και να αναδείξουν το θεσμό, που προβάλλεται με απευθείας συνδέσεις και αφιερώματα σε όλα τα πανελλαδικά δίκτυα ενημέρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πέρυσι, χάρη στην μοναδική ανταπόκριση του κόσμου, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, τα χρήματα, που συγκεντρώθηκαν άγγιξαν το ποσό των 35.000 Ευρώ, τις 57.061,18 Ευρώ το 2012 , το 2010 93.838,22 Ευρώ, 98.124,90 Ευρώ το 2009 και 99.658 Ευρώ το 2008. Το 2007 συγκεντρώθηκαν 117.000 Ευρώ, το 2006 110.000 Ευρώ ενώ αποπερατώθηκε ένα ολόκληρο σπίτι για να στεγάσει μία μητέρα και τα τρία της ορφανά παιδιά στο χωριό Θεοδώρειο του Νομού Σερρών. Κατά την εκδήλωση του «Δέντρου της Αγάπης» το 2005 συγκεντρώθηκε το ποσό των 75.000 Ευρώ, ενώ το 2004 35.000 Ευρώ, συγκεντρώθηκαν και διατέθηκαν για τις ανάγκες του Συλλόγου Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών «Η Στοργή»

Έτσι με τα χρήματα αυτά και χάρη στην διαρκή φροντίδα και επιμέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου των Ελληνίδων Σερρών, ογδόντα οχτώ (88) συνάνθρωποί μας με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, περιθάλπονται και βελτιώνουν την υγεία τους μέρα με τη μέρα, απολαμβάνοντας ιατρικής, ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης.

Θα πρέπει να τονιστεί, ότι τα περιστατικά, που περιθάλπονται από το «Δέντρο της Αγάπης», επιλέγονται ύστερα από ενδελεχή δημοσιογραφική έρευνα και επιμέλεια και χρήζουν πραγματικής υποστήριξης. Η φιλοσοφία της διοργάνωσης και των διοργανωτών θέλει την στήριξη και επιμέλεια οικονομική, ιατρική, ψυχολογική να είναι διαρκής μέχρι αποκαταστάσεως των περιστατικών. Δεν θα ήταν υπερβολή να λεχθεί ότι πρόκειται για ένα άτυπο Ίδρυμα, που αναλαμβάνει τις περιπτώσεις, για τις οποίες γίνεται η φιλανθρωπική διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο γίνεται δημόσιος τηλεοπτικός απολογισμός των πεπραγμένων του Δέντρου της Αγάπης, στα οικονομικά στοιχεία του οποίου έχει πρόσβαση ο κάθε πολίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα