Το Associated Press και οι ραγδαίες εξελίξεις στην Ελλάδα

Η κυβερνητική παράταξη ξάφνιασε, ζητώντας την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από το ελληνικό Κοινοβούλιο στο τέλος του τρέχοντος μήνα, αναφέρει σε άρθρο του το Associated Press.

H Ελληνίδα κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας την ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου στις 17 Δεκεμβρίου, με πιθανό να ακολουθήσουν και άλλοι γύροι, αρχής γενομένης από την 22α Δεκεμβρίου.

Όπως

σημειώνει το Associated Press, δεν αναμένεται εκλογή ΠτΔ έως τα τέλη του Φεβρουαρίου, με την κυβέρνηση να χρειάζεται υποστήριξη και από «αντίπαλους βουλευτές για να αποφύγει τις πρόωρες γενικές εκλογές».

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, το αντιμνημονιακό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, προηγείται στις δημοσκοπήσεις, μετά από έξι χρόνια ύφεσης.

Νωρίς την Δευτέρα, οι εταίροι και δανειστές της Ελλάδας, υποστήριξαν το ελληνικό αίτημα για παράταση του προγράμματος διάσωσης για ακόμα δύο μήνες.

Σύμφωνα με την Σοφία Βούλτεψη, η προεδρική εκλογή πρέπει να γίνει νωρίτερα, έτσι ώστε η Ελλάδα να είναι σε ισχυρότερη θέση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές της. Η πολιτική αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει τώρα, ανέφερε.

Το Associated Press σημειώνει την ψήφιση του προϋπολογισμού με 155 ψήφους, ενώ υπογραμμίζει πως η θητεία του 85χρονου Κάρολου Παπούλια, λήγει τον Μάρτιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα