Το 2015 θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε

Για την οικογένεια των «Παραπολιτικών», το 2014 ήταν, πάνω απ’ όλα, μια δημιουργική χρονιά. Oπως κάθε χρόνο, βάλαμε τους στόχους και με συνέπεια προσπαθήσαμε να τους πραγματοποιήσουμε. Είναι αλήθεια ότι στη δυσκολότερη περίοδο για τον χώρο των media καταφέραμε να κάνουμε πολύ περισσότερα από αυτά που αρχικώς είχαμε σχεδιάσει. Κι όλα αυτά οφείλονται στο μεράκι που επιδεικνύουν τα μέλη αυτής εδώ της οικογένειας. Χωρίς δάνεια και χωρίς εξαρτήσεις από οικονομικά συμφέροντα, προσπαθήσαμε να διευρύνουμε το πεδίο δράσης μας. Η αλήθεια είναι ότι

τίποτα δεν ήταν εύκολο.

Απεναντίας, η χρονιά που πέρασε ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Την ώρα που εμείς κάναμε το αυτονόητο, κάπου δίπλα μας, κάποιοι αναζητούσαν φαντάσματα! Νιώσαμε τη ζήλια ανθρώπων με τους οποίους νομίζαμε ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν έχουμε να χωρίσουμε. Πιεστήκαμε, στενοχωρηθήκαμε, όμως στο τέλος της ημέρας πάντα ήταν κοινός ο ΣΤΟΧΟΣ. Ήταν το πάθος της δημιουργίας που διακρίνει από τον Σεπτέμβριο του 2012 αυτήν εδώ την ομάδα. Από το 2014, όπως και από κάθε χρόνο που ΦΕΥΓΕΙ, επιλέγουμε να κρατάμε τις όμορφες στιγμές.

Όλα εκείνα που μας κάνουν καλύτερους, που μας γεμίζουν με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για τις μάχες που θα πρέπει να δοθούν τον νέο χρόνο. Τα media υποδέχονται το 2015 σε ένα πρωτόγνωρο πολιτικά και οικονομικά περιβάλλον. Κυριαρχεί το αίσθημα της αβεβαιότητας, αφού κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει τι θα γίνει λίγους μήνες μετά… Σε αυτό το περιβάλλον, η ομάδα των «Παραπολιτικών» εισέρχεται με αισιοδοξία, αλλά κυρίως με προσήλωση στους στόχους που έχει θέσει από την πρώτη στιγμή. Αντιλαμβανόμαστε στον απόλυτο βαθμό την κρισιμότητα των στιγμών, όπως και τους κινδύνους που στριφογυρίζουν γύρω μας. Ακριβώς αυτή είναι και η πρόκληση.

Η συνταγή που επιλέξαμε τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν εν μέσω οικονομικής καταιγίδας αποφασίσαμε να εκδώσουμε μια εφημερίδα, παρά τις προβλέψεις κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση κυκλοφορίας στην αγορά του Σαββάτου. Τότε, οι περισσότεροι πίστεψαν ότι απλώς ήμασταν ΤΥΧΕΡΟΙ και ότι όσο περνούσε ο χρόνος θα δυσκόλευε η θέση μας.

Ακούγαμε κι αυτές τις εκτιμήσεις, όπως κάθε εκτίμηση ή διαφορετική άποψη. Το 2014, η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», τη στιγμή που οι κυκλοφορίες όλων των εντύπων ήταν καθοδικές, κατέγραψε σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2013. Τους τελευταίους μήνες του χρόνου και έχοντας αυξηθεί ο ανταγωνισμός, διπλασιάσαμε την κυκλοφορία μας. Τυχαίο; Η απάντηση είναι μία και μονολεκτική: ΟΧΙ. Η επιτυχία οφείλεται στο μεράκι των παλιών και των νέων φίλων που έχουν προστεθεί σε αυτή την οικογένεια.

Σε όλα τα παιδιά που αισθάνονται την εφημερίδα ως κάτι πολύ δικό τους. Αυτή είναι η συνταγή. Μια συνταγή που όσο απλή είναι τόσο δύσκολη είναι στην αντιγραφή της. Το βασικό όμως είναι ότι δεν αλλοιώνεται στο πέρασμα του χρόνου. Το 2014, όμως, τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» απέκτησαν και δύο ακόμη αδερφάκια. Αυτά που είχαμε σχεδιάσει και ονειρευτεί από κοινού πριν από έναν χρόνο.

Τον Μάιο, βγήκε πιλοτικά στον αέρα ο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, ένα νέο ραδιόφωνο, που μέσα σε τρεις μήνες (σ.σ. τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα) κατάφερε να κερδίσει μια σημαντική θέση στην κατηγορία των ενημερωτικών σταθμών. Και σε αυτή την περίπτωση κινηθήκαμε κόντρα στο ρεύμα και αδιαφορήσαμε για τις απαισιόδοξες προβλέψεις.

Σήμερα, ο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 είναι ένας δυναμικός σταθμός, που οι πάντες παραδέχονται ότι είναι θέμα χρόνου να κάνει το μεγάλο άλμα. Εμείς ακολουθούμε την ίδια λογική: Δημιουργούμε ένα καλό προϊόν, που στηρίζεται όχι στις τράπεζες και στους νταβατζήδες, αλλά στις δικές του δυνάμεις.

Πριν από δύο μήνες, σε μια σημαδιακή για μένα ημέρα, η οικογένεια απέκτησε ένα ακόμη μέλος: Την πρώτη οικονομική εφημερίδα της χώρας, την «Επένδυση». Και πάλι ακούσαμε τα ίδια. «Ανακαλύψαμε» τους ίδιους άσπονδους φίλους και κυρίως διαβάσαμε τις ίδιες εκτιμήσεις. Παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις, η «Επένδυση» κέρδισε ήδη το πρώτο στοίχημα. Το 2015 εκτιμούμε ότι θα είναι η χρονιά της.

Προς την επίτευξη αυτού του στόχου θα δουλέψουμε ΟΛΟΙ, γιατί, απλώς, έτσι έχουμε μάθει. Το ισοζύγιο του χρόνου που φεύγει είναι θετικό. Η ομάδα θα συνεχίσει να κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση. Όταν οι άλλοι θα «παλεύουν» με τις υποχρεώσεις του παρελθόντος, εμείς εδώ θα ονειρευόμαστε! Στην αρχή του ’15, οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ προς όλους όσοι πίστεψαν σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι και κρατάμε αρκετές συγγνώμες προς όλους όσους στενοχωρήσαμε τον προηγούμενο χρόνο. Και δίνουμε μια υπόσχεση προς πάσα κατεύθυνση και κάθε αποδέκτη:

Θα συνεχίσουμε όπως ακριβώς αρχίσαμε. Χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς ταμπέλες, χωρίς αποχρώσεις, χωρίς τα ΔΗΘΕΝ και τα ΙΣΩΣ, που αλλοιώνουν χαρακτήρες και αποδυναμώνουν στόχους. Αναζητήστε τη συχνότητα και μείνετε συντονισμένοι με τη δημιουργική παρέα των «Παραπολιτικών»…

Keywords
Τυχαία Θέματα