Την Κυριακή οι προγραμματικές δηλώσεις

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης οι οποίες θα ξεκινήσουν με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα την Κυριακή στις 7 μμ.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν σε όλους τους τόνους ότι «πέρα από τις διαφωνίες υπάρχουν και θετικά σημεία ανάμεσα σε Ελλάδα και Ευρώπη», συμπέρασμα που διατυπώθηκε και κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του κυβερνητικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα,

όπου και έγινε μια πρώτη αποτίμηση για τα ταξίδια και τον κύκλο των επαφών του εκτός συνόρων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, απολογισμός υπήρξε και για την κίνηση της ΕΚΤ, με κοινό τόπο το ότι πρόκειται για κίνηση πολιτικής πίεσης από την ΕΚΤ, που θα έχει πολύ μικρή οικονομική επιβάρυνση, άνευ σημασίας. "Το τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως ασφαλές τόσο στο επίπεδο της ρευστότητας όσο και της χρηματοδότησης", αυτό επιβεβαίωσε και ο Διοικητής της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρας σε συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, κάθε υπουργός έκανε εισήγηση για το χαρτοφυλάκιό του, ενώ ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον καθένα να τον ενημερώσει ποιες «σπατάλες» θα σταματήσουν και ποιες οικονομίες θα γίνουν σε κάθε υπουργείο. Επίσης έγιναν συστάσεις προκειμένου να αποφεύγονται οι πολλές δηλώσεις, ενώ έγινε και μια συνολική συζήτηση για το πώς θα συγκεκριμενοποιηθεί το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» στις Προγραμματικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα