Την φυλάκισαν επειδή έπεσε θύμα βιασμού
Σομαλικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε εξάμηνη φυλάκιση με αναστολή μία γυναίκα που υποστήριζε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού, ενώ έκρινε ενόχους και τους δύο δημοσιογράφους που αποκάλυψαν την υπόθεση.
Η 19χρονη γυναίκα, που είναι και αυτή δημοσιογράφος, είχε κατηγορήσει άλλους συναδέλφους της για τον βιασμό της. Ο Μοχάμεντ Μπασίρ, που της πήρε συνέντευξη τον Νοέμβριο, καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών χωρίς αναστολή ενώ ο Αμπντιμαλίκ Γιούσεφ, ο διευθυντής του ανεξάρτητου σταθμού Ράδιο-Σαμπέλ που την μετέδωσε, καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους. Οι δύο πρώτοι κατηγορούνταν για συκοφαντική δυσφήμιση και ο τρίτος για "προσβολή των θεσμών του κράτους".
"Ο διευθυντής του Ράδιο-Σαμπέλ κρίθηκε ένοχος για προσβολή των κρατικών θεσμών και κατά συνέπεια θα πρέπει να εκτίσει ποινή ενός έτους. Ο δημοσιογράφος Μοχάμεντ Μπασίρ κρίθηκε ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή κατηγορία περί βιασμού και καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών", είπε ο δικαστής Χάσι Έλμι Νουρ.
"Η Φαντούμο Αμπντουλακίρ Χάσαν, η οποία κατήγγειλε ψευδώς ότι έπεσε θύμα βιασμού καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή", πρόσθεσε.
Ο βιασμός είναι θέμα ταμπού στη Σομαλία. Δεν είναι η πρώτη φορά που θύμα βιασμού και οι δημοσιογράφοι στους οποίους μίλησε συλλαμβάνονται και καταδικάζονται για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Οι δύο άλλοι δημοσιογράφοι τους οποίους είχε κατηγορήσει η Φαντούμο για το βιασμότης δεν κλήθηκαν να καταθέσουν τη δική τους εκδοχή.
Τον Φεβρουάριο μια γυναίκα που υποστήριζε ότι την βίασαν Σομαλοί στρατιώτες και ο δημοσιογράφος που της πήρε συνέντευξη καταδικάστηκαν για "προσβολή των θεσμών", γεγονός που προκάλεσε σάλο διεθνώς. Η καταδίκη τους αναιρέθηκε στο εφετείο. Τον Αύγουστο, μια Σομαλή που κατηγορούσε στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης ότι την νάρκωσαν και τη βίασαν κρατήθηκε από την αστυνομία για να δώσει κατάθεση, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή.
Η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) κάλεσε πρόσφατα τις αρχές της χώρας να ανοίξουν ξανά την υπόθεση, καταγγέλλοντας ότι το θύμα "παρενοχλήθηκε".
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αίας Μανθόπουλος: Μετά το σκάνδαλο με τον γιo του αυτοεξόριστος στη Βουλγαρία
- Τρεις μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, έκτο το ΠΑΣΟΚ
- ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Ο βοσκός και η ξανθιά
- Στην «κατάψυξη» η χώρα: Θα χιονίσει και στην Αττική τη νύχτα της Τρίτης
- "Ο Πρύτανης φορούσε σκουλαρίκι"
- Αμερικάνικα ΜΜΕ για Ελλάδα
- Προνοιακά επιδόματα στο δήμο Θεσσαλονίκης
- 1.500 προσλήψεις στο υπ. Οικονομικών
- Οι φήμες «έκοψαν» την Ελεονώρα Μελέτη
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Παραπολιτικά
- "Ο Πρύτανης φορούσε σκουλαρίκι"
- Επιμένει... ελληνικά ο Μαρινόπουλος!
- Kόβεται η εκπομπή της Μελέτη;
- Βόμβα Χαρδαλιά: "Tέλος η πολιτική για μένα"
- Αναμένονται χιόνια και μέσα στην Αττική
- Φωτογραφίες-σοκ "καίνε" τη Χρυσή Αυγή! (ΦΩΤΟ)
- Καταδικάστηκε σε λιθοβολισμό και την έσωσαν... στο παρά πέντε!
- Τελευταίο αντίο στον αστυνομικό που έπεσε στο καθήκον (ΦΩΤΟ)
- Η Δούκισσα στα βήματα της Ζέτας Μακρυπούλια...
- Τελευταία Νέα Παραπολιτικά
- Στα 400 εκατ. ευρώ η υψηλότερη προσφορά για τον Αστέρα
- 4.000 νέες θέσεις απασχόλησης για νέους ανέργους
- Επιμένει... ελληνικά ο Μαρινόπουλος!
- Βόμβα Χαρδαλιά: "Tέλος η πολιτική για μένα"
- Εργατικό δυστύχημα με 41χρονο νεκρό στη ΛΑΡΚΟ
- Η Δούκισσα στα βήματα της Ζέτας Μακρυπούλια...
- Απάντηση Οικονόμου στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ για τον Κολλά!
- O Πάπας Φραγκίσκος σε ρόλο ...προπονητή!
- "Ο Πρύτανης φορούσε σκουλαρίκι"
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Άμεση ανάγκη για μείωση της τιμής του πετρελαίου
- Επιστολή Κέρι προς Πρόεδρο Αναστασιάδη για Κυπριακό
- Μια εβδομάδα θα μείνει στην Αθήνα η Τρόικα -Νέο κύκλο διαβουλεύσεων τον Ιανουάριο προανήγγειλαν Ρεν-Ντάισελμπλουμ
- Στο επενδυτικό σχήμα AGC ο Αστέρας Βουλιαγμένης
- Επίθεση Κεδίκογλου σε ΣΥΡΙΖΑ
- Ρεκόρ αποπληθωρισμού γυρίζει την Ελλάδα πίσω στο... 1962!
- Τα στοιχεία μιλούν... Φθάνει!
- «Να σταματήσεις» η νέα επιτυχία του Νίκου Οικονομόπουλου
- Τζον Κέρι για Κυπριακό: Υπέρ μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας



