Τι υποστήριξε η υπεράσπιση Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο

"Ο Γ.Παπακωνσταντίνου δεν πρέπει και δεν μπορεί να κηρυχθεί ένοχος με βάση τα πραγματικά περιστατικά και τα νομικά επιχειρήματα", τόνισε στην αγόρευση του ο συνήγορος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Βασίλης Δημακόπουλος, επισημαίνοντας ότι τα αδικήματα που βαραίνουν τον πρώην υπουργό έχουν παραγραφεί.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στη διπλή εκλογική αναμέτρηση της άνοιξης του 2012 και υποστηρίζοντας ότι η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές

της 6ης Μαΐου έστω κι αν λειτούργησε για δύο μόνον ημέρες, μπορούσε να εκτελέσει τα καθήκοντά της και εξ αυτού τα αδικήματα του πρώην υπουργού έχουν παραγραφεί.

Χαρακτήρισε άδικη τη συλλογιστική της εισαγγελέως η οποία ανέφερε στην προτασή της ότι οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου "είναι προφάσεις εν αμαρτίαις", ενώ τόνισε πως ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν τέλεσε τη νόθευση, δεν αποδειχθεί πως είναι ένοχος και οι υπάρχουν αμφιβολίες που πρέπει να τεθούν υπέρ του κατηγορούμενου.

Ο κ. Δημακόπουλος μίλησε για "ανεξήγητα στοχευμένα ανοίγματα αρχείων σε ημερομηνίες που ο κατηγορούμενος δεν κατείχε το usb", προσθέτοντας πως ο πρώην υπουργός δεν μετέβαλε τη θέση ή τον ισχυρισμό του για τίποτα: " Αυτή η συνέπεια του αποτελεί τον ασφαλέστερο δείκτη της ειλικρίνειάς του. Μόνο όποιος έχει βίωσει την πραγματικότητα αταλάντευτα επιμμένει σε αυτή. Μόνο όποιος έχει αγκαλιάσει την αλήθεια. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έδωσε μάχη για να πείσει αλλά διατηρούσε απόλυτα ακαίραιη την ειλικρίνια του".

Σχετικά με την μη πρωτοκόλληση της λίστας οταν πια έφτασε στην Ελλάδα, επικαλέσθηκε την κατάθεση του πρώην Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Φωκίωνα Γεωργακόπουλου ο οποίος ξεκάθαρα κατάθεσε ότι δεν μπορούσε να πρωτοκολληθεί και ανέλυσε νομικά το θέμα.
Οσο για τη διαγραφή των αρχείων με λογαριασμούς των συγγενών του πρώην υπουργού από τη λίστα ο κ. Δημακόπουλος ανέφερε "ότι η διαγραφή προεκλήθη από άλλον".

"Υπάρχουν ενδείξεις που στρέφουν τις υπόνοιες σε βάρος του πρώην υπουργού, ήταν δικοί του συγγενείς που είχαν τους λογαριασμούς, αυτός πήρε τη λίστα, και λοιπά, αλλά υπάρχουν και οι αντίθετες ότι δηλαδή τη διαγραφή την έκανε άλλος για να τον εκθέσει", τόνισε ο κ. Δημακόπουλος.
Στη συνέχεια, επεσήμανε οτι οι οποίοι "εχθροί" του πρώην υπουργού ειχαν μεγαλύτερο κίνητρο, από αυτό που ειχε εκείνος. "Τί λόγο δηλαδή είχε να σβήσει τα αρχεία από τη λίστα; Αν εκείνος είχε το κίνητρο να ωφελήσει τους συγγενείς του, ένας άλλος που μπορεί να έχει το κίνητρο να βλάψει τον υπουργό, δεν είχε κίνητρο ισχυρότερο;", κατέληξε.

Σ.Σ.

Keywords
Τυχαία Θέματα