Τι θα ζητήσει η κυβέρνηση από την Τρόικα

Με τα έσοδα του Δημοσίου να μειώνονται αισθητά λόγω της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και της επιλογής των καταναλωτών να μην προμηθεύονται πετρέλαιο η κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει από την Τρόικα τη μείωση του ΕΦΚ

έως 20%.

Το δυνατό χαρτί της στις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν είναι ότι η αύξηση οδήγησε σε απώλεια εσόδων που έφτασαν τα 500 εκ. ευρώ φέτος και μείωση της κατανάλωσης κατά 71%.

Επίσης στο τραπέζι θα πέσει η μείωση των συντελεστών της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 50% το 2015 και την πλήρη κατάργησή της από το 2016.

Και αύξηση των δόσεων στις Εφορίες και ΙΚΑ

Όσον αφορά τα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, θα υπάρξει πρόταση να αυξηθεί ο αριθμός των δόσεων από 36 σε 72, ούτως ώστε να αρχίσει να εισρέει χρήμα στο δημόσιο, καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στις εφορίες ξεπερνούν πλέον τα 66 δισ. ευρώ.

Αντίστοιχες θα είναι και οι θέσεις της κυβέρνησης για τις οφειλές του ΙΚΑ, με μόλις 20.000 οφειλέτες να ρυθμίζουν τα χρέη τους σε σύνολο 300.000 ανθρώπων, κάτι που σημαίνει ότι θα εισπραχθούν 809 εκατομμύρια, ενώ το ποσό αυτό θα έπρεπε να είναι 8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Παρόμοια εικόνα και στον ΟΑΕΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα