Τι θα κάνει η Ρωσία για την Ουκρανία;

Σε αντίθεση με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, η πλειοψηφία των Ρώσων θεωρεί ότι η πατρίδα τους δεν θα πρέπει να μεσολαβήσει στο ουκρανικό.

Το 73% των Ρώσων πιστεύουν ότι η Μόσχα δεν θα πρέπει να εμπλακεί στην επίλυση της ουκρανικής κρίσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη από το ινστιτούτο VTsIOM και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της «Russia Today». Την ίδια ώρα, μόνο το 15% των Ρώσων πολιτών πιστεύουν ότι είναι πιθανή η ανάμειξη της Μόσχας στο ουκρανικό.

Ρωσία: Δεν δεχόμαστε συμβουλές από

την Ράις

Η Ρωσία εκτιμά ότι η σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Σούζαν Ράις θα πρέπει να συμβουλεύσει την ηγεσία της χώρας της, και όχι τη ρωσική, να αποφύγει την προσφυγή στη βία, δήλωσε μια πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, την οποία επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

Η Ράις, σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε την Κυριακή ότι η κυβέρνηση της Μόσχας θα διέπραττε ένα «σοβαρό σφάλμα» αν αποφάσιζε να στείλει στρατεύματα στο έδαφος της Ουκρανίας.

«Έχουμε δει τις εκτιμήσεις της εμπειρογνώμονος Σούζαν Ράις, που βασίζονται σε αλλεπάλληλες στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ σε διάφορα σημεία του κόσμου, ειδικά εκεί όπου η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί ότι κινδυνεύουν τα δυτικά δημοκρατικά πρότυπα ή τα κυβερνώντα καθεστώτα αρχίζουν πολύ φανερά να... χάνουν τον έλεγχο», είπε η πηγή της ρωσικής διπλωματίας την οποία επικαλέστηκε το πρακτορείο.

«Θεωρούμε ότι η σημερινή προεδρική σύμβουλος θα πρέπει να δώσει αυτού του είδους τη συμβουλή σχετικά με το σφάλμα της χρήσης βίας στην αμερικανική ηγεσία σε περίπτωση λήψης απόφασης για μία νέα επέμβαση", συνέχισε η πηγή.

Η Ράις, μιλώντας στην εκπομπή «Meet the Press» του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC, χαρακτήρισε «σοβαρό σφάλμα» το σενάριο η Ρωσία να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στο ουκρανικό έδαφος για να υποστηρίξει μια κυβέρνηση φίλα προσκείμενη στη Μόσχα και πρόσθεσε ότι μία πιθανή διχοτόμηση της Ουκρανίας δεν είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας, της Ευρώπης ή των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα