Τι προβλέπει ο κανονισμός για την προσφυγή!

Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ εξέδωσαν από κοινού ανακοίνωση, με την οποία αναφέρουν ότι αποφάσισαν να καταθέσουν αγωγή ακύρωσης πρόσφατης απόφασης της Super League, με την οποία προέβλεπε ποινές σε περίπτωση δυσφημιστικών σχολίων για το πρωτάθλημα ή τους χορηγούς-συνεργάτες του συνεταιρισμού.

Σύμφωνα με το άρθρο 35, παράγραφος 2α, του Κανονισμού Αγώνων

Ποδοσφαίρου προβλέπεται τιμωρία για όποια ΠΑΕ ασκήσει προσφυγή και η ποινή είναι συγκεκριμένη: «Αποκλεισμός από την ημέρα άσκησης της προσφυγής και για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζεται η παράβαση».

Από εκεί και πέρα, το θέμα έχει να κάνει με το ποιος θα επιβάλλει την ποινή, αφού σύμφωνα με τον ΚΑΠ οι ποινές επιβάλλονται «από την κατά περίπτωση διοργανώτρια ή την ΕΠΟ».

Πλέον, αναμένεται η αντίδραση της Λίγκας, η οποία θα συνεδριάσει εκτάκτως, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, για να συζητήσει το θέμα που προέκυψε. Να σημειωθεί ότι η υπόθεση πήρε δικάσιμο για τις 6 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά το άρθρο 35, παράγραφος 2 αναφέρει:

«Σε περίπτωση που φυσικό ή νομικό πρόσωπο προσφύγει σε πολιτικό ή διοικητικό δικαστήριο, επιβάλλονται σε βάρος του οι ακόλουθες ποινές από την κατά περίπτωση διοργανώτρια ή την ΕΠΟ.

Α. ομάδα που ασκεί προσφυγή αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος που μετέχει ή θα μετάσχει, με απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας ή της ΕΠΟ, από την ημέρα άσκησης της προσφυγής και για όσο χρονικό διάστημα συνεχίζεται η παράβαση».

Ιδού το επίμαχο άρθρο:

Keywords
Τυχαία Θέματα