Τι πραγματικά συνέβη με τον Χριστόδουλο Ξηρό

Έπεσαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης μετά και τη διπλή παρέμβαση Σαμαρά προς τους Ν. Δένδια και Χ. Αθανασίου. Ωστόσο η ουσία παραμένει και δεν είναι άλλη από τα σοβαρά κενά που εντοπίζονται στην επικοινωνία των διοικήσεων των φυλακών με την Αστυνομία. Θα εξηγήσουμε για να καταλάβετε.

Στις 11 Ιουνίου 2013 η ΕΛΑΣ στέλνει έγγραφο προς

το υπ . Δικαιοσύνης στο οποίο αναφέρει ότι κρατούμενοι που εξέρχονται με άδειες δεν επιστρέφουν και διαπράττουν σωρεία αξιόποινων πράξεων. Επτά ημέρες μετά , στις 18 Ιουνίου το υπουργείο διαβιβάζει στις φυλακές άλλο έγγραφο με το οποίο καθίσταται υποχρεωτική η ενημέρωση του υπαρχηγού της ΕΛΑΣ ,των αρμόδιων διευθύνσεων (ΥΔΕΖΙ, ΔΑΕΒΒ, Κρατική Ασφάλεια) , του οικείου ΑΤ, και της ΕΥΠ όσων βαριά ποινικών και τρομοκρατών εξέρχονται με άδειες ή με περιοριστικούς όρους από τις φυλακές. Στην περίπτωση του φυγά Χριστόδουλου Ξηρού, το Συμβούλιο φυλακών του Κορυδαλλού , το οποίο κακώς χαρακτηρίζεται δικαστικό όργανο γιατί είναι διοικητικό , αποφάσισε στις 20 Δεκεμβρίου τη χορήγηση 9ημερης άδειας στον τρομοκράτη κοινοποιώντας παράλληλα, την επόμενη μέρα, την απόφαση αυτή στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Περαιτέρω , την 1η Ιανουαρίου ενημέρωσε εκ νέου την Αστυνομία ότι ο Ξηρός κάνει χρήση της άδειας του. Το μεγάλο λάθος λοιπόν έγκειται στο ότι ενώ θα μπορούσαν να αναστείλουν την άδεια του λόγω της σοβαρής τρομοκρατικής ενέργειας που προηγήθηκε τα χαράματα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στη Γερμανική πρεσβεία, δεν το έπραξαν. Στο ίδιο λάθος υπέπεσαν Αστυνομία και ΕΥΠ που δεν τον έθεσαν αμέσως υπό παρακολούθηση. Εδώ τα πράγματα μπερδεύονται αρκετά . Πριν από λίγο καιρό ο καταδικασθείς για συμμετοχή στη 17Ν Βασίλης Τζωρτζάτος που επίσης λαμβάνει πολλές άδειες, εξέφρασε δημοσίως τη δυσφορία του για τη συνεχή παρακολούθηση του από την Αστυνομία κατά τις ημέρες που βρίσκεται εκτός φυλακής, στο σπίτι του. Δυο μέτρα και δυο σταθμά; Όχι. Γι΄ αυτό ας χαμηλώσουν οι τόνοι σε όλα τα επίπεδα. Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται…

Δ.ΓΙΑΝΝ.

Keywords
Τυχαία Θέματα