Τι είπε ο Χατζηδάκης και συμφώνησε ο Ράιχενμπαχ;

Στο πρόβλημα στην χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας από το χρηματοπιστωτικό σύστημα αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Task Force για την Ελλάδα Horst Reichenbach μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Δευτέρας με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Ο κ. Reichenbach τόνισε ότι παραμένει το πρόβλημα της ρευστότητας και της δυσκολίας πρόσβασης των επιχειρήσεων στα χρηματοδοτικά εργαλεία, ενώ όπως σημείωσε δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες

πιστώσεις προκειμένου να τονωθεί η πραγματική οικονομία.

Ο επικεφαλής της Task Force εξέφρασε την ελπίδα του ότι η φετινή χρονιά θα είναι μια καλή χρονιά για την Ελλάδα, την οποία χαρακτήρισε χρονιά ευημερίας και ανάπτυξης ενώ έκανε αναφορά στη μεγάλη πρόοδο της Ελλάδας στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ την τελευταία διετία.

Ο κ. Χατζηδάκης παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας είναι οξύ ενώ προανήγγειλε ότι θα έχει νέα συνάντηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών την επόμενη εβδομάδα.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, μαζί με την Ομάδα Δράσης εξετάζονται διάφορες ιδέες στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου ενώ στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργηθεί κοινή ομάδα εργασίας για να αντιμετωπιστούν θέματα που προκύπτουν από το νέο χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων.

Σχετικά με το Επενδυτικό Ταμείο ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι συνεχίζονται οι επαφές με την γερμανική πλευρά αλλά και άλλους επενδυτές ώστε το Ταμείο να συμβάλλει στην αντιμετώπιση σε κάποιο βαθμό του προβλήματος της ρευστότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα