Τι αποφάσισε η επιτροπή της Βουλής για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Την απόφαση να μην περιοριστεί μόνο σε αξιώσεις χρηματικών αποζημιώσεων αλλά να βάλει στο τραπέζι των αξιώσεων και τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που εκλάπησαν από τα στρατεύματα του Χίτλερ από τη χώρα μας κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Το συγκεκριμένο ζήτημα συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής κατά την οποία και αποφασίστηκε να κληθούν εμπειρογνώμονες του υπουργείου Πολιτισμού για να διαφωτίσουν τα μέλη της Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι τόνοι ανέβηκαν

όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε υπονομευτικό τον τίτλο της Επιτροπής που συνέστησε στο Υπουργείο Οικονομικών ο Χρ.Σταϊκούρας για «τον προσδιορισμό του ποσού των τυχόν αξιώσεων της ελληνικής πλευράς». «Οι αξιώσεις της Ελλάδας είναι δεδομένες» είπε η κα Κωνσταντοπούλου, θέση την οποία ασπάστηκε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής της Ν.Δ Κώστας Τζαβάρας.

Η επιτροπή της Βουλής αποφάσισε μάλιστα να αξιοποιηθεί η παρουσία του Μανώλη Γλέζου στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ώστε να υπάρξει ανάδειξη του ζητήματος του κατοχικού δανείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα