Θόδωρος Φορτσάκης: "Τα ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται σε αδιέξοδο"

Στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή του Σταύρου Παπαντωνίου βρέθηκε ο καθηγητής της Νομικής Σχολής και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θόδωρος Φορτσάκης, σχολιάζοντας την κατάσταση των πανεπιστημίων ολόκληρης της χώρας.

«Τα πανεπιστήμια ολόκληρης της Ελλάδας αλλά και ειδικότερα το Πανεπιστήμιο Αθηνών υποφέρουν από μία κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα.

Είναι σχεδόν σε αδιέξοδο» ανέφερε ο κος Φορτσάκης.

Ενώ σχετικά με την καθαριότητα και την φύλαξη των ΑΕΙ και ΤΕΙ είπε: «Το Πανεπιστήμιο, τον τελευταίο χρόνο, έχει βρεθεί σε μία κατάσταση που δεν μπόρεσε να επιτελέσει ούτε τις πιο βασικές του λειτουργίες, όπως η φύλαξη ή η καθαριότητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός πως επειδή το Πανεπιστήμιο δεν μπόρεσε να ανανεώσει στην ώρα της τις συμβάσεις καθαριότητας με αποτέλεσμα να μην έχουμε καθαρισμό. Έτσι, το Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι σε "κατάσταση εκτάκτου ανάγκης" για να το βρουν καθαρό οι φοιτητές τον Σεπτέμβριο».

Φυσικά ο κος Φορτσάκης αναφέρθηκε και στα οικονομικά των Πανεπιστημίων λέγοντας: «Πριν τρία χρόνια η χρηματοδότηση ήταν στα 40 εκατ. Ευρώ και σήμερα είναι στα 13. Πρέπει τα πανεπιστήμια να βρουν οικονομικές λύσεις, όχι μόνο αναζητώντας τες στον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και σε προγράμματα ερευνητικά, επώνυμες έδρες ή χορηγίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα