Θερμό το κλίμα στη συνάντηση Θεοδωράκη- Ζίγκμαρ Γκάμπριελ

Συνάντηση διάρκειας μίας και πλέον ώρας, αρκετά περισσότερης από την προκαθορισμένη, είχε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών να είναι ιδιαίτερα θερμό.

«Ήταν μία συνάντηση που ξεκίνησε ψυχρά αλλά τελείωσε θερμά» διευκρινίζοντας ότι τα πρώτα λεπτά ήταν διερευνητικά γιατί δεν υπήρχε μέχρι τότε προηγούμενη γνωριμία. Έγιναν εκατέρωθεν διερευνητικές ερωτήσεις και μετά κατέληξε θερμά για δύο κυρίως λόγους: α) γιατί ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είναι ένας Σοσιαλδημοκράτης που υπερασπίζεται τις

ελληνικές θέσεις στο πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας και β) γιατί είναι ένας καθαρόαιμος ευρωπαϊστής» είπε αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Θεοδωράκης απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου της Deutsche Welle Παναγιώτη Κουπαράνη.

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας ζήτησε τη γνώμη του επικεφαλής του Ποταμιού για την ελληνική κυβέρνηση και ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε ότι υπάρχουν απ’ ό,τι φαίνεται αρκετές αδυναμίες στη συγκρότηση ενός μεταρρυθμιστικού προγράμματος αλλά σε κάθε περίπτωση το Ποτάμι ως κίνημα που έχει μεταρρυθμιστική υποδομή και θέσεις επεξεργασμένες, είναι διατεθειμένο να βοηθήσει στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα