Θερμικές κάμερες στα αεροδρόμια της χώρας για τον Έμπολα

Σε μέτρα προστασίας και πρόληψης από τον Έμπορα προχωρούν οι Αρχές σε ολόκληρη τη χώρα όσο ο θανατηφόρος ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται με τόσο γοργούς ρυθμούς.

Μάλιστα, το τελευταίο μέτρο αφορά την τοποθέτηση θερμικών καμερών στα αεροδρόμια για τον εντοπισμό των επιβατών με πυρετό θα προχωρήσει η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ο οποίος συμμετείχε στη Συντονιστική Συνάντηση των Υπουργών Υγείας στις Βρυξέλλες.

Βασικό

θέμα της Συνάντησης ήταν ο συντονισμός στη λήψη μέτρων πρόληψης της διασποράς του ιού ΈΜπολα στην Ευρώπη και ειδικότερα του ελέγχου «screening» των ταξιδιωτών που φθάνουν σε ευρωπαϊκό έδαφος αεροπορικά, οδικά ή από τη θάλασσα από τις τρεις προσβεβλημένες χώρες της Δυτικής Αφρικής.

Έναυσμα για τη σύγκληση της σύσκεψης υπήρξε η απόφαση των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου να επιβάλουν ελέγχους σε αεροδρόμια.

Τέλος σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός, Μάκης Βορίδης τάχθηκε υπέρ της ενημέρωσης, της ανταλλαγής πληροφοριών και της δημιουργίας βάσης δεδομένων. Όσον αφορά τον έλεγχο εισόδου, μολονότι δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από τις προσβεβλημένες χώρες (Σιέρρα Λεόνε, Λιβερία, Γουινέα), ανακοίνωσε ότι πάρθηκε το μέτρο της εγκατάστασης θερμικών καμερών, συμμεριζόμενος τις ανησυχίες της Αγγλίας και Γαλλίας, αλλά και ΗΠΑ. Επειδή αφορά σε μικρό αριθμό πτήσεων, το οικονομικό κόστος δεν είναι δυσανάλογο τόνισε. Προχώρησε περαιτέρω στο πρόβλημα του ελέγχου των λιμένων και λοιπών πυλών εισόδου της χώρας από θάλασσα. Ως πρώτο μέτρο αποφασίστηκε η πρόσληψη 30 υγειονομικών που θα μεταβούν στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής μεταναστών, όπως και η εκπαίδευση των σωμάτων ασφαλείας και των στρατιωτικών. Ο κ. Βορίδης ζήτησε από την Ε. Επιτροπή οικονομική ή άλλου είδους ενίσχυση, θέση που υποστήριξαν Κύπρος και Ιταλία.

Διαβάστε επίσης:

Βόμβα Ομπάμα: Αναποτελεσματικοί τα μέτρα για τον Έμπολα

Αθωώθηκε ο Μπερλουσκόνι για το ''Ρούμπι Γκέιτ''

Μηδαμινό το ποσό που παρείχε ο ΟΗΕ για τον Έμπολα

Η μεγαλύτερη υπερθαλάσσια γέφυρα στον κόσμο! (ΦΩΤΟ)

Ποιο θα είναι το υψηλότερο κτήριο στο δυτικό ημισφαίριο; (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Ύποπτη για 40 θανάτους Ιταλίδα νοσοκόμα

UFO παρακολουθεί τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (VIDEO)

Σκότωσε 39 ανθρώπους μέσα τρία χρόνια επειδή ήταν... θυμωμένος

Οι Femen περιμένουν τον Πούτιν στο Μιλάνο (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Πακιστάν: Σε θάνατο καταδικάστηκε μητέρα πέντε παιδιών (ΦΩΤΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα