Θεοδωράκης προς Τσίπρα; Ξεκαθαρίστε τα εσωτερικά σας στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για τη διαπραγμάτευση , ζήτησε από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τις σχέσεις με την εσωτερική της αντιπολίτευση ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ανέφερε πως «κ.Τσίπρα αποφασίσατε να πάτε μόνος στην διαπραγμάτευση» και ζήτησε να υπάρχει εθνική συνεννόηση για την επόμενη διαπραγμάτευση, για το χρέος και το ασφαλιστικό.

Το Ποτάμι θα είναι παρών στην τελευταία προσπάθεια για

την εξεύρεση λύσης με τους εταίρους αφήνοντας πίσω τα παιχνίδια ρήξης και τα παιχνίδια χρεοκοπίας, είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Επικαλούμενος δημοσκοπήσεις, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι ο κόσμος θέλει συμφωνία, ενώ είναι προβληματισμός από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι χάθηκε χρόνος και ότι θα έπρεπε να έχουν γίνει αποκρατικοποιήσεις, ενώ υπενθύμισε ότι το Ποτάμι είχε καλέσει την κυβέρνηση να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις.

Συνεχίζοντας, έκανε λόγο για δημαγωγία, κατεδάφιση της Παιδείας, αλλά και αυτοσχεδιασμούς σε Οικονομία και Μεταναστευτικό, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει τα πρωτογενή πλεονάσματα να είναι κάτω από 1%.

«Το μεγάλο ερώτημα, κ. Τσίπρα, είναι ποια είναι η αναπτυξιακή σας πολιτική», διερωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης, και σχολίασε το ζήτημα των εξαγωγών, τονίζοντας ότι αν δεν αυξηθούν, η χώρα δεν θα βγει από το τέλμα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημά σας είναι ότι το κόμμα σας δεν έχει σχέδιο, τόνισε και πρόσθεσε ότι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν συνειδητά στην «τρόικα εσωτερικού», που υπονομεύει τη διαπραγμάτευση.

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε τον Πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τη σχέση του με την εσωτερική αντιπολίτευση.

«Πώς είναι δυνατόν να δέχεστε να υπάρχουν στελέχη που υπονομεύουν το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας;», διερωτήθηκε και επεσήμανε ότι δεν είναι πλουραλισμός όταν το μισό κόμμα θέλει ρήξη και δραχμή.

«Το Ποτάμι χωρίς αριστερές και δεξιές ιδεοληψίες θα είναι "παρών" σε αυτήν την τελευταία προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία για τη χώρα», ξεκαθάρισε ο κ. Θεοδωράκης και τόνισε ότι το κόμμα του θα στηρίξει την ευρωπαϊκή πρόταση, που θα έχει την υπογραφή της κυβέρνησης και την υπογραφή των εταίρων, αρκεί να υπάρξει απόφαση να μείνουν οριστικά πίσω τα παιχνίδια της ρήξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα