Τεράστιο κύμα φυγής δημ. αστυνομικών

Την πρώτη μεγάλη ομαδική προσφυγή για την ακύρωση της διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών κατέθεσαν δημοτικοί αστυνομικοί του Δήμου Ηρακλείου, στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται αντίστοιχες προσφυγές από δημοτικούς αστυνομικούς και από τους υπόλοιπους δήμους της Κρήτης.

Ήδη, ασκήθηκε αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την απευθείας εισαγωγή προς εκδίκαση της υπόθεσης της διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών του Δ. Ηρακλείου με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης,

τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται μέχρι την άνοιξη. Οι δημοτικοί αστυνομικοί πήραν τον προηγούμενο μήνα στα χέρια τους τις διαπιστωτικές πράξεις με τις οποίες τίθενται σε διαθεσιμότητα. Στο μεταξύ, δημοσιοποιήθηκε και η σχετική ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) που σκοπό έχει να προωθήσει στην ΕΛ.ΑΣ. τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς. Ωστόσο, εδώ και έναν μήνα, οι δημοτικοί αστυνομικοί βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ενώ για έναν σημαντικό αριθμό εργαζομένων είναι άγνωστο που θα καταλήξουν μετά την κατάργηση των οργανικών τους θέσεων, με πρώτους τους άνω των 45 ετών, οι οποίοι δεν θα απορροφηθούν στην Ελληνική αστυνομία, παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών.

«Εκτός» μένουν και οι γυναίκες με ύψος κάτω του 1.67 και οι άνδρες με ύψος κάτω από 1.70. Οι υποψήφιοι προς ένταξη στην ΕΛ.ΑΣ. θα πρέπει να μην έχουν καμία καταδικαστική απόφαση στο ιστορικό τους ακόμα και για ένα απλό τροχαίο, καθώς σε αντίθεση περίπτωση αποκλείονται. Παράλληλα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στην ΚΥΑ, στο ερωτηματολόγιο που πρέπει να συμπληρώσουν οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, θα πρέπει να αναφέρουν εάν έχουν υπηρετήσει ως έφεδροι αξιωματικοί ή στις ειδικές δυνάμεις, καθώς το στοιχείο αυτό προσμετράται θετικά για την απορρόφησή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα