Τεράστια η συμμετοχή στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας (LIVE)

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε σήμερα το πρωί ο Μαραθώνιος. Ο 32ος μαραθώνιος ξεκίνησε με την πρώτη διαδρομή των 5 χλμ. στην αφετηρία στη λεωφόρο Αμαλίας, με περισσότερους από 9.000 δρομείς να συμμετέχουν στη πρώτη διαδρομή του αγωνίσματος.

Η εκκίνηση έγινε στις 8 παρά πέντε και χιλιάδες άτομα κάθε ηλικίας ξεχύθηκαν τους δρόμους της Αθήνας με τελικό προορισμό το Παναθηναϊκό

Στάδιο. Ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά με τους γονείς τους, αλλά και άτομα που ήρθαν από το εξωτερικό ήταν ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

Σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει η διαδρομή των 10 χλμ, ενώ στις 9 έγινε η εκκίνηση του Αυθεντικού Μαραθώνιου από την ιστορική αφετηρία του Μαραθώνα, ενώ κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν μουσικά σχήματα, τα οποία θα ψυχαγωγούν τους θεατές και θα ενισχύουν την προσπάθεια των δρομέων.

Ο φετινός αριθμός των 35.000 αθλητών από περίπου 120 χώρες του κόσμου αποτελεί ρεκόρ για τη διοργάνωση που αυτή τη στιγμή, είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

Από αυτούς οι 13.000 θα τρέξουν στην κλασσική διαδρομή των 42 χλμ. - οι 5.000 θα έρθουν από το εξωτερικό, αυξάνοντας το ποσοστό των ξένων συμμετεχόντων κατά 35% σε σχέση με το 2013 - ενώ και 600 παιδιά από το Κολλέγιο Αθηνών θα συμμετάσχουν στο μοναδικό γεγονός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλειστοί οι δρόμοι της Αττικής λόγω του Μαραθωνίου

Πλήθος επωνύμων στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Keywords
Τυχαία Θέματα