Τέλος στο πάρτι της ρεμούλας σε απίθανες ΜΚΟ

Συγκλονίζει η αποκάλυψη του… «πάρτι» των εκατομμυρίων ευρώ που είχε στηθεί γύρω από τις περιβόητες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ).

Συγκλονίζουν όλη την Ελλάδα τα σκάνδαλα, αλλά αντικατοπτρίζουν και μια από τις πολλές παθογένειες που έφεραν την Ελλάδα μια ανάσα από την καταστροφή, στο χείλος του γκρεμού.

Παράλληλα, όμως, και οι αποκαλύψεις αυτές, που θα πάρουν πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης, δείχνουν και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης

να χτυπήσει τη διαφθορά στη ρίζα της και σε όλες τις μορφές της, να βάλει τάξη στο ομιχλώδες τοπίο και να ξεχωρίσει την ήρα από το στάρι.

Είναι μάλλον κοινό μυστικό ότι πολλές ΜΚΟ, οι οποίες συστάθηκαν με απίθανο αντικείμενο και απίστευτες αποστολές, ακόμη και για τον… Αμαζόνιο, ήταν απλώς η «βιτρίνα», το πρόσχημα, ώστε κάποιοι επιτήδειοι να βάζουν μέσω αυτών το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι.

Διότι μπορεί σε πολλές ΜΚΟ να έχουν γίνει ή και να γίνονται ακόμη μεγάλα φαγοπότια και πάρτι ρεμούλας, ωστόσο, την ίδια ώρα, σε άλλες αντίστοιχες οργανώσεις γίνεται πραγματικά σπουδαία δουλειά, με επίκεντρο την προσφορά στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Συνεπώς, θα ήταν άδικο να επικρατήσει η γνωστή ισοπεδωτική αντίληψη που επικρατεί κατά καιρούς στην Ελλάδα και να τις βάλουμε όλες τις ΜΚΟ στο ίδιο τσουβάλι. Οσες επιτελούν στην πραγματικότητα το έργο για το οποίο συστάθηκαν, χωρίς «σκιές» και με πλήρη διαφάνεια, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και θα μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη δραστηριότητά τους.

Όμως, τώρα, που άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, θα μπει μια σειρά. Και όσοι έφαγαν τα λεφτά του ελληνικού λαού δήθεν για να βγάλουν νάρκες από τα αμπέλια ή για να προστατέψουν την άγρια πανίδα ή χλωρίδα, θα κληθούν τώρα να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης, ώστε να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα