Τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων αρχηγού ΓΕΣ

Στο «λίκνο» του Στρατού Ξηράς, στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) στη Βάρη Αττικής, πραγματοποιείται αύριο στις 12 το μεσημέρι η τελετή παραδόσεως – παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού ΓΕΣ, από τον Στρατηγό Αθανάσιο Τσέλιο στο νέο Αρχηγό Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά, μετά από την ξαφνική αλλαγή που αποφασίστηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Μία τελετή που για λόγους «αναβαθμίσεως του θεσμού», όπως είχε διαρρεύσει, επρόκειτο να γίνει στον προαύλειο χώρο του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, αντί της ΣΣΕ,

όπως παραδοσιακά γινόταν ως τότε (και θα γίνει και τελικώς και αυτή τη φορά). Ενδεικτικό μάλιστα του … «τετελεσμένου» γεγονότος αυτού ήταν ότι την Παρασκευή όλο το πρωινό μέχρι το μεσημέρι ένα λόγος Ευελπίδων με την Πολεμική Σημαία της Σχολής βρίσκονταν στο ΥΠΕΘΑ και προπονούνταν στο τελετουργικό της τελετής….

Και ενώ όλα ήταν έτοιμα στις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής εκδόθηκε ανακοίνωση από το ΓΕΣ που πληροφορούσε τον κόσμο για την αλλαγή του τόπου και της ώρας της αυριανής τελετής, χωρίς όμως να αναφέρει και τους λόγους.

Ελπίζεται να μην είναι λόγοι… «οργανωτικοί».

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα