Τελευταίες εξελίξεις στην δίκη του Παπακωνσταντίνου

Εξετάζεται αυτή την ώρα η Χρυσή Χατζή, πρόσωπο του στενού πυρήνα του κ. Παπακωνσταντίνου και διευθύντρια του γραφείου του αναφέρθηκε στο πως παρελήφθη η αρχική λίστα Λαγκάρντ από τη Γαλλία.

Η λίστα είχε την ένδειξη, όπως είπε η μάρτυρας, πάνω στο φάκελο "εμπιστευτικό", δηλαδή ένδειξη ότι δεν έπρεπε να ανοίξει πριν παραδοθεί στα χέρια του ίδιου του υπουργού.

Αργότερα σε σύσκεψη ο ίδιος ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι έφθασαν από τη Γαλλία

στοιχεία με καταθέτες, δηλαδή ενημέρωσε για τη λίστα Λαγκάρντ και τότε έγινε στην μάρτυρα γνωστό ότι ο φάκελος που έφθασε από τη Γαλλία και παρέλαβε η ίδια ήταν η λίστα Λαγκάρντ.

Σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί το αν ο Γιωργος Παπακωνσταντινου είχε γνώση για τα εισοδήματα δηλωθέντα ή μη των συγγενικών του προσώπων, κατέθεσε στο δικαστήριο το πρώην στέλεχος του ΣΔΟΕ, Παν. Μαντούβαλος.

Ο αναπληρωτής πάρεδρος, Γ. Μπόμπολης ρώτησε το μάρτυρα εάν θα μπορούσε ο πρώην υπουργός να γνωρίζει " το ποσό που φέρεται ότι δεν δηλώθηκε από τους συγγενείς του" με τον κ. Μαντούβαλο να απαντά οτι "Δεν θα ήταν δυνατόν να το γνωρίζει. Αν δεν είχε συνεννοηθεί με τα ξαδέλφια του, δεν θα μπορούσε να έχει γνώση από τέτοιες λεπτομέρειες".

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, στην έκθεση του ΣΔΟΕ δεν ελήφθησαν υπόψη στοιχεία που κατέθεσαν οι εμπλεκόμενοι, καθώς κρίθηκε ότι υποβλήθησαν τελευταία στιγμή. Μάλιστα, ο συνήγορος Τ. Βασιλακόπουλος επεσήμανε στο μάρτυρα, πως αν δεν οριστικοποιηθεί ο φορος, τότε η ζημια που φέρεται να έχει επέλθει, είναι στον αέρα.

Ο πρόεδρος Νικ. Πάσσο ρώτησε: "Αν καταλήξουνοι υπηρεσίες ότι δεν θα πρέπει να επιβληθεί κάποιο πρόστιμο, τότε τί συμβαίνει;"

Μάρτυρας: Τότε δεν συντρέχει αδίκημα για τα πρόσωπα αυτά.


Σ.Σ

Keywords
Τυχαία Θέματα