Ταξίδι βουλευτών στη... Μολδαβία αξίας 8.000 ευρώ

Το Κισινάου της Μολδαβίας μπορεί να μην είναι ο πιο εντυπωσιακός προορισμός στον κόσμο, αλλά όταν πρόκειται για ένα πενθήμερο ταξίδι με τα έξοδα πληρωμένα από τη... Βουλή, τότε μάλλον δεν είναι κι άσχημα. Πριν από λίγες μέρες μια αντιπροσωπία από πέντε βουλευτές, συνοδευόμενη από έναν υπάλληλο της Βουλής, έκανε το ταξιδάκι αυτό προκειμένου να συμμετάσχουν ως παρατηρητές στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία

στην Ευρώπη και στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις εκλογές που έγιναν εκεί. Στην αντιπροσωπία μετείχαν η Ζέττα Μακρή (Ν.Δ.), ο Γιώργος Βαρεμένος (ΣΥΡΙΖΑ), ο Παναγιώτης Ρήγας (ΠΑΣΟΚ), ο Τέρενς Κουίκ (ΑΝ.ΕΛ.) και η Μαρία Γιαννακάκη (ΔΗΜ.ΑΡ.).

Βεβαίως, η Μολδαβία δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή χώρα κι έτσι το κόστος ανά «κεφάλι» ήταν 880 ευρώ (ξενοδοχείο και ημερήσια αποζημίωση) κι άλλα 515 ευρώ κόστισε το αεροπορικό εισιτήριο. Δηλαδή, περίπου 1.400 ευρώ για κάθε έναν από τους βουλευτές και κάτι λιγότερο, περίπου 720 ευρώ, για τον υπάλληλο που τους συνόδευε. Μαζί με τα περίπου 420 ευρώ για μεταφραστές και δαπάνη μετακινήσεων, το συνολικό κόστος για τους φορολογουμένους ήταν κάτι παραπάνω από 8.000 ευρώ. Τώρα, για ποιον ακριβώς λόγο η αποστολή ήταν τόσο… ευμεγέθης, η παραμονή τόσο «τραβηγμένη» χρονικά και τι ακριβώς έκαναν οι συμμετέχοντες ως παρατηρητές των εκλογών δεν καταφέραμε να το μάθουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα