Ταινία γίνεται η ζωή του Μίκη Θεοδωράκη

«Ταξιδεύοντας με τον Μίκη» είναι ο τίτλος της ταινίας που ετοιμάζει ο σκηνοθέτης Αστέρας Κουτούλιας για τη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη, τμήμα της οποίας παρουσιάστηκε σε κλειστή προβολή, παρουσία του Έλληνα συνθέτη, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το υλικό -διάρκειας 600 ωρών - που κατέγραψε ο σκηνοθέτης σε συναυλίες του μεγάλου συνθέτη, στην Ελλάδα και στο

εξωτερικό, απότελεσε τη βάση της ταινίας η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει και στα αγγλικά ("Mikis on the road"). Από τις 600 ώρες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υλικό που τελικά επιλέχθηκε είναι διάρκειας μίας ώρας.

Η ιδιόμορφη αυτή ταινία-ντοκιμαντέρ «πατάει» πάνω στη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και ειδικότερα στην ομώνυμη όπερα του έλληνα συνθέτη. Καταγράφει τις προετοιμασίες μίας παράστασης χορού σε σκηνοθεσία και χορογραφία του Ρενάτο Ζανέλα και με πρωταγωνίστρια τη χορεύτρια Μαρία Κουσούνη. Οι εικόνες από τις πρόβες συμπλέκονται με εικόνες από τις βίαιες πορείες των τελευταίων ετών, δίνοντας στην όλη παραγωγή ένα ιδιαίτερα δυναμικό αλλά και πολιτικό χαρακτήρα.

Ο Αστέρης Κούτουλας, που είναι ο παραγωγός του Μίκη Θεοδωράκη για συναυλίες στο εξωτερικό, είναι ο δημιουργός της βραβευμένης ταινίας «Recycling Medea» - Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανασκευάζεται το κτίριο του παλιού Μουσείου Ακρόπολης

Οι περιγραφές για τους 5 σκελετούς του τάφου της Αμφίπολης (ΦΩΤΟ)

Τo τελευταίο μυθιστόρημα του Μένη Κουμανταρέα

Πέτρος Φιλιππίδης: ''Στις μέρες μας δεν βγαίνει με μία δουλειά''

Keywords
Τυχαία Θέματα