Τα ερείπια που άφησε ο φονικός σεισμός στο Νεπάλ (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές που άφησε στο πέρασμά του ο φονικός σεισμός των 7,9 Ρίχτερ στο Νεπάλ. Στο Κατμαντού, την πρωτεύουσα του Νεπάλ, συνεργεία διάσωσης δίνουν μαχη προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους πολίτες από τα γκρεμισμένα κτήρια. Οι νεκροί αγγίζουν τους 1.000.

Μάλιστα, κατέρρευσε κι ένας ιστορικός πύργος του 19ου αιώνα και από τα συντρίμμια του

έχει ανασυρθεί νεκρός ένας άνθρωπος μέχρι στιγμής.

Ο Πύργος Νταράρα, που χτίστηκε το 1832, ήταν ένα ιστορικό ορόσημο και από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης. Ήταν ανοιχτός για το κοινό εδώ και δέκα χρόνια και στον όγδοο όροφό του είχε ένα μπαλκόνι απ' όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να θαυμάσουν τη θέα.

Δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στον πύργο την ώρα του σεισμού, τα Μέσα Ενημέρωσης του Νεπάλ ωστόσο κάνουν λόγο για τουλάχιστον 50 παγιδευμένους στα συντρίμμια. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες εκτός από τον νεκρό που ανασύρθηκε ήδη, έχει εντοπιστεί άλλο ένα πτώμα σε μικρή απόσταση.

Πριν λίγη ώρα η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 449. Ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στο Νεπάλ προκάλεσε χιονοστιβάδες στην περιοχή του όρους Έβερεστ, όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή φωτογραφίας: Twitter-χρήστης: @Tv9Gujarat

Πηγή φωτογραφίας: Twitter-χρήστης: @Tv9Gujarat

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί σκηνές από το Νεπάλ μετά τον καταστροφικό σεισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χιονοστοιβάδες προκάλεσε ο σεισμός στο Νεπάλ

Στους 449 οι νεκροί από τον σεισμό στο Νεπάλ (ΦΩΤΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα