Τα μπινελίκια του Μπουτάρη

Καλημέρα από την όμορφη Θεσσαλονίκη. Βρε αγόρι μου, Σταύρο Καλαφάτη, αυτόν που έχεις στο γραφείο Τύπου έκανες πολύ κόπο να τον βρεις; Υφυπουργό Ανάπτυξης σε αναφέρει παντού. Δεν εξηγείς του κυρίου Αγγελίδη ότι πλέον είσαι υποψήφιος δήμαρχος;


Συγχωριανοί μου Θεσσαλονικείς, όπως εξακολουθεί να μας αποκαλεί ο τρισμέγιστος εναλλακτικός δήμαρχος Μπουτάρ Εφέντης, ο οποίος διεκδικεί για τον εαυτό του το προνόμιο να ξεστομίζει κανένα μπινελίκι. «Να βάλεις το ειρωνικό σου χαμόγελο εκεί που ξέρεις», είπε

στον Χρήστο Μάτη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά όταν μια κυρία από το ακροατήριο του είπε ότι... μας τα έπρηξες, εκείνος ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να την αποβάλει από την αίθουσα. Πολιτικός πολιτισμός στον Δήμο Θεσσαλονίκης... Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κυρ-Γιάννης μετατρέπεται σε εφέντη. Οσοι έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θυμούνται τα ξεσπάσματα και τις αθυροστομίες του, ακόμα και σε δικούς του ανθρώπους. Φαίνεται ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, που του δίνουν μικρά ποσοστά, τον έχουν εκνευρίσει.

Ετοιμος για μάχη

Μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη και αφιερώνεται στον προεκλογικό αγώνα ο Στ. Καλαφάτης, ο οποίος με μια διαδικασία-εξπρές ετοίμασε και κατέθεσε περισσότερα από είκοσι νομοσχέδια στο ΥΠΕΚΑ, πριν ανηφορίσει για τη μάχη με τον κυρ-Γιάννη. Το εκλογικό του κέντρο διαμορφώνεται, θα είναι στο ξεκίνημα της οδού Τσιμισκή, και το επιτελείο του άρχισε να δουλεύει τον προγραμματικό του λόγο και, κυρίως, τα... κατορθώματα του Μπουτάρη.

«Αντάρτης» και πάλι

Ηδη ο πολιτικός τουρίστας Χάρης Αηδονόπουλος, αφού είδε και απόειδε ότι ο Σταύρος δεν θα τον έχει στις επιλογές του, πήρε τη μεγάλη απόφαση να ξαναγίνει «αντάρτης», κατεβαίνοντας υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Εκεί θα βρει τον γιο του εκλιπόντος πρώην δημάρχου Δέλτα, Νίκου Γιουτίκα, Κώστα, ο οποίος αποφάσισε τελικά να μην είναι υποψήφιος δήμαρχος Δέλτα.

Αυτογκόλ στη Νεάπολη



Πληθαίνουν οι μουρμούρες για τους χειρισμούς του άλλοτε κραταιού κομματάρχη της Ν.Δ. στη Δυτική Θεσσαλονίκη, ονόματα δεν λέμε, στο θέμα του υποψηφίου για τον Δήμο Νεάπολης. Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Χατζησάββα, που στην ουσία διεμβολίζει τον Δανιηλίδη (φωτ.), η Ν.Δ. λες και το κάνει επίτηδες, λέω εγώ τώρα. Ανακοίνωσε, λοιπόν, την πρόθεσή της να στηρίξει νυν στέλεχος της παράταξης Δανιηλίδη και δηλωμένο οπαδό του ΠΑΣΟΚ. Λες και μερικοί θέλουν ο δήμος να μείνει στα χέρια του Σίμαρχου. Ξαναλέω εγώ τώρα…

Ανεξάρτητος στα... λόγια


«Φυσάει Βαρδάρης» θα είναι το προεκλογικό σύνθημα του Μάρκου Μπόλαρη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου κατεβαίνει «ανεξάρτητος» υποψήφιος με τη στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς και της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου. Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο ανεξάρτητος κατά τα άλλα Μάρκος, πέταξε και ένα σύνθημα του στυλ ότι τα κομματικά λάβαρα είναι κουρελιασμένα, ξεχνώντας μάλλον ότι στο ακροατήριο ήταν πολλά και διακεκριμένα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. Θεσσαλονίκης, ενώ επιστολές στήριξης έστειλαν οι βουλευτίνες Ασημίνα Ξηροτύρη και Κατερίνα Μάρκου.

Φόβοι εμφυλίου

Πολλές γκρίνιες ακούγονται στη Θεσσαλονίκη για την πρόθεση Καλαφάτη να κόψει από τον συνδυασμό όλους τους παλιούς δημοτικούς συμβούλους του Παπαγεωργόπουλου και του Γκιουλέκα. Οι μουρμούρες γίνονται κραυγές και έτσι που πάει το πράγμα, δεν είναι μακριά ο καιρός του «γαλάζιου» εμφυλίου.


Προπονητής ο Φώτος

Σε προπονητή του κόουτς Γιάννη Ιωαννίδη εξελίσσεται το γνωστό «γαλάζιο» στέλεχος της Κεντρικής Μακεδονίας Νίκος Φώτος, ο οποίος δείχνει στον «ξανθό» τα pick and roll της πολιτικής και τα screen στις περιφερειακές εκλογές. Τέτοιο ζέσταμα δεν πρέπει να έχει ξανακάνει ο Ιωαννίδης.

Κατέληξαν στον Αγαπητό

Και μέσα σε όλα, να ’σου και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία κατεβάζει υποψήφιο περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας τον Θανάση Αγαπητό, για τον οποίο, σύντροφοι, δεν γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες. Το μόνο που έμαθα είναι ότι μέχρι να εκλεγεί, χρειάστηκαν τρεις συνεδριάσεις της Ολομέλειας της τοπικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τα βρήκανε



Πέτρος Σούλας (φωτ.) και Γιώργος Χατζηβρέττας τα βρήκανε στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, με τον δεύτερο να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του πρώτου. Αν δεν με απατά η μνήμη μου, οι δυο τους κατά το παρελθόν δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις, αλλά ανάγκα και θεοί πείθονται...

Δεν ξεχνούν

Ετοιμο να «υποδεχτεί» τον Μπόλαρη είναι το τοπικό ΠΑΣΟΚ στην Κεντρική Μακεδονία. Βλέπετε, αυτοί που έχουν απομείνει δεν ξεχνούν τη συμπεριφορά του νυν υποψηφίου της ΔΗΜ.ΑΡ., ο οποίος, στην προσπάθειά του να κερδίσει την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, έβριζε συνεχώς τον Βενιζέλο. Τώρα ήρθε η ώρα της απάντησης, όχι όμως με λόγια, αλλά με πράξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα