Τα απίστευτα και καταπληκτικά επιχειρήματα του περιφερειάρχη Σγουρού για την χρηματοδότηση της … "αγιασοφιάς"

Χρησιμοποιώντας τριλογία επιχειρημάτων, ο περιφερειάρχης κ. Γιάννης Σγουρός προσπάθησε να δικαιολογήσει την χρηματοδότηση εκ μέρους του, του γηπέδου πού ετοιμάζεται να χτίσει στη Νέα Φιλαδέλφεια ο κ. Δημήτρης Μελισσανίδης.

Απαριθμώντας τα, ο κ Σγουρός είπε : «Πρώτον, διότι έτσι η περιφέρεια συμβάλλει στην άθληση της νεολαίας της περιοχής. Δεύτερον για να υπάρξει άνθηση της περιοχής. Και τρίτον, επειδή σεβόμαστε την ιστορία ενός σωματείου πού έχει δοξάσει τον ελληνικό αθλητισμό στο εξωτερικό».

Αυτοί είναι οι τρείς

λόγοι, πού κατά τον κ. Σγουρό συνέβαλαν στην απόφασή του να βγάλει από τα περιφερειακά ταμεία δύο δεκάδες ( ;;; ) εκατομμυρίων ευρώ για το χτίσιμο του γηπέδου πού – κατά τρόπο που γεννάει πολλές απορίες και ερωτηματικά για την σκοπιμότητα - «βαφτίστηκε» κι’ όλας «αγιασοφιά»( ναι, μία λέξη ).

Ας σταθούμε λοιπόν σε αυτά τα επιχειρήματα, για να δώσουμε και τις δικές μας σκέψεις.

Πρώτον, η νεολαία της περιοχής δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να έχει την οποιαδήποτε ΣΧΕΣΗ με το γήπεδο «της ΑΕΚ». Το γήπεδο αυτό δεν θα είναι δημόσιο, δημοτικό ή περιφερειακό, νομαρχιακό και ό,τι παρεμφερές. Θα είναι ΝΕΤΑ – ΣΚΕΤΑ ιδιωτικό. Αρα, κάτι απόμακρο και απλησίαστο για την νεολαία της περιοχής ή της περιφέρειας.

Δεύτερον, όσο και αν προσπάθησα να ανακαλύψω πόθεν θα προέλθει η … «άνθηση» της περιοχής, ομολογώ ότι απέτυχα. Τι ακριβώς θα ανθίσει, ώ Περιφερειάρχα, από το χτίσιμο του γηπέδου ; Τα σουβλατζίδικα ; Οι καφετέριες ; Τα ( ιδιωτικά ) πάρκιν ; Ποια ακριβώς σχέση μπορεί να έχει η άνθηση της περιοχής με την ανέγερση του γηπέδου ; Θα αυξηθεί καμία σύνταξη των απόμαχων του Πόντου, ή θα μεγαλώσει το μεροκάματο στα ζαχαροπλαστεία ; Θα ανοίξουν τίποτα βιοτεχνίες, θα αυξηθεί ο τουρισμός στην περιοχή, ή θα ανοίξουν πάλι τα ΔΕΚΑΔΕΣ καταστήματα πού έβαλαν λουκέτο ;

Πολύ φοβάμαι, ότι αντί για άνθηση θα επέλθει όχι ακριβώς μαρασμός, αλλά ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ περιουσιών, από τις ορδές των χουλιγκάνων πού θα προσέρχονται και θα αποχωρούν του γηπέδου, ανάλογα των περιστασιακών τους διαθέσεων.

Τρίτον, ο σεβασμός σε ιστορικά σωματεία, δεν αποδεικνύεται με την ΑΛΟΓΙΣΤΗ και ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ χρηματοδότησή τους, αλλά ούτε και με την βοήθεια να αυξηθούν ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ. Αναρωτιέμαι, αν ο κ. Σγουρός γνωρίζει ( και αν δεν γνωρίζει, αν φρόντισε να μάθει ) το καθεστώς ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ του γηπέδου πού πάνε να χτίσουν με την πολύτιμη αρωγή του. Σε ποιόν ακριβώς, κύριε Σγουρέ μου, θα ΑΝΗΚΕΙ αυτό το γήπεδο ; Θα είναι «της ΑΕΚ» πράγματι ; Ποιος βεβαιώνει γι’ αυτό ;

Πάμε όμως λίγο παρακάτω, στις καταπληκτικές δηλώσεις του κ. Σγουρού : «Τα χρήματα είναι κλειδωμένα και όταν αρχίσει το έργο της ΑΕΚ, θα αποπληρώνεται το έργο από την περιφέρεια, μέχρι τα είκοσι εκατομμύρια».

Να λοιπόν, πού ο κ. Σγουρός, σαν την προνοητική γιαγιά της τηλεοπτικής διαφήμισης έχει εξασφαλίσει τα λεφτά πού της είχαν δώσει να τους φυλάξει τα παιδιά της. Όχι μόνον τα έχει ήδη εξασφαλίσει, αλλά και τα έχει … ασφαλίσει. Κλειδωμένα τα έχει, λέει. Την ώρα πού ακόμα και οι τραπεζικές καταθέσεις των καταχρεωμένων Ελλήνων δεν είναι πλέον ασφαλείς, η περιφέρεια του κ. Σγουρού έχει τα καλούδια της καλά κλειδωμένα. Να μην μπορεί να τα αγγίξει χέρι Τροϊκανού ή οποιουδήποτε τα επιβουλευτεί.

Ούτε δικά του, προσωπικά δικά του δηλαδή, να ήταν αυτά τα λεφτά, θα τα είχε με τέτοιο ζήλο εξασφαλισμένα – κλειδωμένα ο περιφερειάρχης. Τι θα πεί ότι δεν είναι δικά του, αυτός έχει το δοχείο με το μέλι, αυτός θα κανονίσει ποιοι θα φάνε απ’ αυτό. Δική του είναι η διαχείρηση, ό,τι θέλει θα τα κάνει. Ειδικά βεβαίως, αν πρόκειται για … ιστορικό σωματείο.

Θέλετε και άλλη μία περικοπή από τις ίδιες δηλώσεις του κ. Σγουρού ; Πάρ’ τε για να …μάθετε :

«Λέει ο λαός μας, πως αν δεν κτίσεις σπίτι και δεν κάνεις παιδί, δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Ξεκινούν να φτιάξουν το σπίτι τους και δεν ξέρουν πόσα προβλήματα μπορεί να υπάρξουν».

Να λοιπόν, γιατί ο κ. Σγουρός θα συμβάλει στο χτίσιμο του σπιτιού της ΑΕΚ. Επειδή η ΑΕΚ και οι ηγέτες της … ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ και το ξέρουν πολύ καλά. Με την βοήθειά του, θα ξεκινήσουν το χτίσιμο χωρίς να υπάρξουν τα προβλήματα πού αντιμετωπίζει ο λαός μας και τα οποία γνωρίζει άριστα ο κ. Σγουρός.

Θα έλεγα όμως, ότι ίσως ο περιφερειάρχης θα έπρεπε να ρίξει και μια ματιά σε άλλα θέματα της ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ πού αφορούν τα ΣΠΙΤΙΑ των Ελλήνων πολιτών. Τα σπίτια πού έχτισαν με κόπο, πόνο ιδρώτα και πολλές φορές ακόμα και με ΑΙΜΑ, οι συνάνθρωποι στη χώρα της μνημονιακής κατοχής. Αυτοί δηλαδή πού ΨΗΦΙΖΟΥΝ τον κ. Σγουρό. Αυτοί πού έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ να τα ΧΑΣΟΥΝ τα σπίτια τους, διότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα πλέον σ’ αυτή την αδυσώπητη οικονομική πραγματικότητα.

Αυτοί πού ακούνε και μαθαίνουν, τώρα, ότι ο κ. Σγουρός κάνει τον ΚΟΥΒΑΡΝΤΑ και τον ΜΠΕΣΑΛΗ για τον Μελισσανίδη και τους συμπαρομαρτούντες, με λεφτά πού ουσιαστικά ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ! Αυτοί πού, όχι για είκοσι εκατομμύρια, αλλά ακόμη και για μερικά εικοσάρικα ευρώ, καρδιοχτυπάνε με αγωνία μην τυχόν και ελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί και ΤΑ ΧΑΣΟΥΝ αυτά τα σπίτια, πού είπαμε πως, δουλεύοντας σκληρά μια ζωή, κατάφεραν να αποκτήσουν.

Ναι, ξέρω, η απάντηση από αρμοδίους τύπου Σγουρού, είναι έτοιμη :

Κάνω … «λαϊκισμό» !

Ε, ναι λοιπόν, «λαϊκισμό» κάνω, αν το θέλουν έτσι. Πού σημαίνει ότι ασχολούμαι με τα συμφέροντα του ΛΑΟΥ και όχι του κ. Μελισσανίδη. Αναρωτιέμαι, ο κ. Σγουρός θα μπορούσε να ισχυριστεί το ίδιο ;

Keywords
Τυχαία Θέματα