Τα ακραία καιρικά φαινόμενα ανά τον κόσμο!

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι πρωτοφανείς πλημμύρες που πλήττουν εδώ και αρκετές ημέρες τη νοτιοδυτική Αγγλία πλέον απειλούν και το Λονδίνο καθώς τμήματα του Τάμεση υπερχείλισαν με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν ήδη εκατοντάδες κατοικίες.

Ειδικότερα οι πλημμύρες αναμένεται να επεκταθούν το βράδυ της Δευτέρας στις παρυφές του Λονδίνου.

Ήδη 14 προειδοποιήσεις για πλημμύρες εκδόθηκαν στις κομητείες του Μπέρκσιρ και του Σάρεϊ, στα δυτικά του Λονδίνου, όπου βρίσκεται ο πύργος του Ουίνδσορ.

Πολλές περιοχές, περιλαμβανομένου του Μεγάλου Πάρκου του Ουίνδσορ, έχουν ήδη πλημμυρίσει, ενώ

το κάστρο της βασίλισσας Ελισάβετ διασώθηκε καθώς βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου.

Κακοκαιρία σαρώνει Βρετανία, Ισπανία και Πορτογαλία

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος εκτιμά ότι 800-900 σπίτια έχουν πλημμυρίσει από το περασμένο Σαββατοκύριακο. Χιλιάδες ακόμη κατοικίες απειλούνται.

Η πρωτεύουσα στα ανατολικά προστατεύεται από ένα φράγμα, οι αρχές όμως της πόλης του Κρόιντον, στη βόρεια περιφέρεια του Λονδίνου, σχεδιάζουν να προστατέψουν τις κατοικίες και τα καταστήματα προχωρώντας στην άντληση των υδάτων και την εκτροπή τους σε υπόγειες διαβάσεις πεζών.

Στο Μπέρκσιρ, οι πυροσβέστες διέσωσαν σήμερα 16 ανθρώπους, κυρίως στο πλημμυρισμένο χωριό Ρέισμπερι, όπου πολλοί κάτοικοι προμηθεύτηκαν ειδικές ψηλές —ως το μηρό— αδιάβροχες γαλότσες.

Θύματα της κακοκαιρίας Βρετανία, Γαλλία και Πορτογαλία

Το δημοτικό σχολείο αποτελεί το κέντρο όπου οργανώνεται η παροχή βοήθειας προς τους πληγέντες.

Ένα τμήμα της νοτιοδυτικής Βρετανίας, κυρίως το Σόμερσετ, έχει πληγεί για περισσότερο από τριάντα ημέρες από σφοδρές πλημμύρες εξαιτίας των βροχοπτώσεων που για το μήνα Ιανουάριο κατέρριψαν κάθε ρεκόρ από το 1766.

Για ένα νέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες προετοιμάζονται και αρκετές νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ σχεδόν δύο μόνο εβδομάδες αφότου η σφοδρή πτώση χιονιού παρέλυσε την Ατλάντα και άλλες πόλεις.

Μια μεγάλη καταιγίδα θα επηρεάσει περιοχές της Λουιζιάνα, του Μισισιπή, της Αλαμπάμα, της Τζόρτια, της Βόρειας και Νότιας Καρολίνα στα μέσα αυτής της εβδομάδας, ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ προειδοποίησε ότι ο πάγος στους δρόμους αναμένεται να φτάσει τα 2 εκατοστά πάχους. Επίσης είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Η πρωτεύουσα της Τζόρτζια, Ατλάντα, που είχε πληγεί σφοδρά από την κακοκαιρία πριν από δύο εβδομάδες, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Νέιθαν Ντιλ, επέκτεινε την κατάσταση ανάγκης σε ακόμα 45 νομούς της βόρειας και κεντρικής Τζόρτζια. Ο Ντιλ προέτρεψε τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους από «νωρίς το βράδυ της Δευτέρας». «Οι επόμενες 3 ημέρες θα είναι δύσκολες για την πολιτεία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Ατλάντα, ένα από τα πιο πολυσύχναστα των ΗΠΑ, αναμένεται να παρουσιάσουν καθυστερήσεις ή και να ακυρωθούν, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεψε ότι η βροχή θα μετατραπεί σε χιόνι από το πρωί της Τρίτης, ενώ τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν από το πρωί της Πέμπτης.

Απο την άλλη μεριά τουλάχιστον 19 πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται στη νοτιοανατολική Αυστραλία, όπου περίπου 700 πυροσβέστες, οι περισσότεροι από αυτούς εθελοντές, προσπαθούν για μία ακόμη ημέρα να θέσουν υπό έλεγχο τις πύρινες εστίες.

Τουλάχιστον 30 σπίτια πιστεύεται ότι έχουν τυλιχθεί στις φλόγες καθώς οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν το Σαββατοκύριακο αναζωπύρωσαν τις πυρκαγιές.

Οι λίγο πιο δροσερές θερμοκρασίες που αναμένονται τις επόμενες ημέρες, θα βοηθήσουν πολύ τα το έργο των πυροσβεστών, δήλωσε η επικεφαλής της Υπηρεσίας, Κρεγκ Λάπσλεϊ. «Ωστόσο, το γεγονός ότι οι πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται ακόμα και σε συνθήκες όχι ξηρασίας, μας υποδεικνύει ότι εάν δεν έρθουν σύντομα βροχές στη Βικτόρια η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο», είπε ο Λάπσλεϊ σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βικτώριας, Κεν Λέϊ, δήλωσε ότι πολλές από τις πυρκαγιές προκλήθηκαν από εμπρησμούς που ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο, το να συλληφθούν οι υπαίτιοι είναι πολύ δύσκολο καθώς οι φωτιές καταστρέφουν άμεσα τα οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία, τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα