Τα 100 γιορτάζει φέτος το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι!

Με την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού πραγματοποιείται η φετινή επετειακή διοργάνωση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, το οποίο εφέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής. «Οι εκδηλώσεις που γίνονται με αφορμή τη διοργάνωση του καρναβαλιού, προβάλουν την πόλη και τονώνουν τον εσωτερικό τουρισμό, που αποτελεί μια από τις άμεσες προτεραιότητες μας, στο πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια», σημειώνει στον χαιρετισμό της η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, κατά τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε με αφορμή

τη φετινή διοργάνωση.

Το Καρναβάλι, διαρκεί περίπου οκτώ εβδομάδες και κορυφώνεται το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, όπου μόνο την μεγάλη Παρέλαση των Καρναβαλιστών υπολογίζεται ότι παρακολουθούν περισσότερα από 100.000 άτομα, κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης από όλη τη χώρα και το εξωτερικό. Το 2014 η διοργάνωση έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες σε συμμετοχές και εκδηλώσεις, μια και ο αριθμός των καρναβαλικών ομάδων που θα συμμετέχουν στη Μεγάλη Παρέλαση (2/3) αγγίζει τις 46, με 32 άρματα, ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων - καρναβαλιστών αναμένεται να φθάσει τις 15.000.

Οι επαγγελματικοί σύλλογοι της πόλης στο σύνολο τους στηρίζουν τον θεσμό, αναγνωρίζοντας τη σημασία της εκδήλωσης για την οικονομία του Ρεθύμνου, καθώς αποτελεί τον σημαντικότερο οικονομικό πόρο κατά τη χειμερινή περίοδο. Οι πληρότητες των ξενοδοχείων που ανοίγουν φθάνουν στο 100%, ενώ όλα τα καταστήματα εμπορίου και εστίασης μένουν ανοικτά, επιτυγχάνοντας σημαντικούς τζίρους. Παράλληλα, οι τουριστικοί πράκτορες σε συνεργασία με τους ξενοδόχους έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερα οικονομικά εκδρομικά πακέτα για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στο Ρέθυμνο.

Οι τρεις βασικοί άξονες της φετινής επετειακής διοργάνωσης είναι η Κρητική Ταυτότητα και η καλαισθησία, η Σύγχρονη Πραγματικότητα και η Τεχνολογία, αλλά και η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη. Η έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού (www.rethymnocarnival.gr ή com) θα γίνει την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, με τη Νυχτερινή παρέλαση το Σάββατο 1 Μαρτίου και τη Μεγάλη Παρέλαση και το Κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου την Κυριακή 2 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα