Σύσκεψη Σαμαρά, Βενιζέλου, Χαρδούβελη στο Μέγαρο Μαξίμου

Για τις 19.00 σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου με τον νέο υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και εκπροσώπων των τραπεζών για την ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα.

Η συνάντηση γίνεται σε ένα κρίσιμο σημείο για την κυβέρνηση, λίγο

πριν από την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης του 30% της ΔΕΗ και μετά από τις σημαντικές συναντήσεις που είχε ο κ. Σαμαράς με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίησης Κλάους Ρέγκλιγκ και με τον Μάριο Μόντι, ο οποίος προτάθηκε από την Ελληνική Προεδρία ως σύνδεσμος μεταξύ του Συμβουλίου και της Επιτροπής για τα θέματα της τραπεζικής ένωσης.

Και επιπλέον μια ημέρα πριν από την πρώτη συνάντηση του κ. Χαρδούβελη, ως υπουργού Οικονομικών με την τρόικα.

«Βαριά» η ατζέντα του πρωθυπουργού

Να σημειωθεί ότι ο κ. Σαμαράς θα υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις 11.00 τον πρόεδρο των ρωσικών σιδηροδρόμων Βλάντιμιρ Γιακούνιν, ενώ στις 14.00 θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ. Να σημειωθεί ότι ο κ. Ρέγκλινγκ βρίσκεται στην Αθήνα με αφορμή το συνέδριο του Economist στο οποίο την Πέμπτη θα μιλήσει και ο πρωθυπουργός. Μια ώρα πριν από τη σύσκεψη (στις 18.00) ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι.

Keywords
Τυχαία Θέματα