Συνετρίβη σκάφος που έκανε πτήσεις σε τροχιά γύρω από τη Γη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τραγικό τέλος είχε η τελευταία δοκιμαστική πτήση του αεροσκάφους SpaceShipTwo της Virgin Galactic κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης σε τροχιά γύρω από τη Γη. Νεκρός ο συγκυβερνήτης, τραυματισμένος ο πιλότος του αεροπλάνου που έπεσε στην έρημο Μοχάβε.

Η εταιρεία αρχικά ανακοίνωσε ότι παρουσιάστηκε «μια αποτυχία κατά τη διάρκεια της πτήσης» χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Όπως δήλωσε ώρες μετά τη συντριβή ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας

Mojave Air & Space Port Στούαρτ Γουίλ, δύο λεπτά μετά την αποκόλληση του SpaceShipTwo από τον πύραυλο που το μετέφερε ψηλά, οι χειριστές εντόπισαν μια «ανωμαλία» και, όπως είπε, «εφάρμοσαν το προσχεδιασμένο σχέδιο απάντησης». Ο ίδιος δεν επιβεβαίωσε, επίσης, ότι το σκάφος συνετρίβη.

Σύμφωνα με πηγές από κυβερνητική υπηρεσία που επικαλείται το CNN το SpaceShipTwo συνετρίβη λίγο μετά την αποκόλλησή του από το WhiteKnightTwo, το σκάφος, δηλαδή, που το μετέφερε σε μεγαλύτερα ύψη προκειμένου από εκεί να ξεκινήσει την πτήση του.

Στο σημείο της συντριβής πήγε ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ιδρυτής της Virgin, προκειμένου να βρεθεί κοντά στα μέλη της ομάδας της Virgin Galactic.

Το μήνυμα του Ρίτσαρντ Μπράνσον:


Το σκάφος με το οποίο η εταιρεία του ομίλου Virgin του μεγιστάνα Ρίτσαρντ Μπράνσον φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη αεροπορική εταιρεία που θα πραγματοποιεί πτήσεις σε τροχιά γύρω από τη Γη, είχε νωρίτερα απογειωθεί για δοκιμαστική πτήση μαζί με το μεγαλύτερο σκάφος WhiteKnihgtTwo, το οποίο είναι και ο μεταφορέας του μέχρι το ύψος των 50.000 ποδών.

Keywords
Τυχαία Θέματα