Συνεργασία Κύπρου και ΗΠΑ στον τομέα της θαλάσσιας ασφάλειας

Η επιθυμία της Λευκωσίας και της Ουάσινγκτων να προχωρήσουν σε διάλογο για ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της θαλάσσιας ασφάλειας, σημειώθηκε στη διάρκεια της συναντήσεως του Κύπριου Υπουργού Αμύνης Χριστόφορου Φωκαϊδη με τον Αμερικανό Αναπληρωτή Υφυπουργό Αμύνης, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και ΝΑΤΟ James Townsend και την Αναπληρωτή Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για θέματα Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων Amanda Sloat.

Κατά τη μεταξύ τους συνάντηση που πραγματοποιήθηκε

στην Κυπριακή πρωτεύουσα αποφασίστηκε επίσης να διερευνηθούν οι δυνατότητες αντιμετωπίσεως σύγχρονων απειλών όπως η τρομοκρατία, η διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής και άλλες μορφές ασύμμετρων απειλών. Όπως επισημαίνεται και στην επίσημη ανακοίνωση του Κυπριακού ΥΠΑΜ «ο κ. Φωκαϊδης ευχαρίστησε τους Αμερικανούς αξιωματούχους για το υψηλό επίπεδο συνεργασίας στις πρωτοβουλίες της Κυπριακής Δημοκρατίας για υποστήριξη ανθρωπιστικών επιχειρήσεων και ιδιαίτερα αποστολών έρευνας και διάσωσης».

Εκφράστηκε επίσης η θέση της κυβερνήσεως της Κύπρου προς ενίσχυση των σχέσεων με τις ΗΠΑ τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο με στόχο ειδικότερα την προώθηση της ειρήνης, της ασφαλείας και της σταθερότητος στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα