Συνεργασία Ελλάδας-Αυστρίας για τον χειμερινό τουρισμό

Συνάντηση εργασίας (workshop) σε συνεργασία με την αυστριακή Πρεσβεία διοργάνωσε το υπουργείο Τουρισμού το προηγούμενο διάστημα, με θέμα τον χειμερινό τουρισμό.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η μεταφορά τεχνογνωσίας και η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα χειμερινού τουρισμού, με προσκεκλημένους ειδικούς από την Αυστρία.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Τουρισμού, στη συνάντηση συμμετείχαν ξένοι ειδικοί τεχνοκράτες παρουσιάζοντας την εμπειρία τους για τον χειμερινό τουρισμό στην Αυστρία.

Από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη του υπουργείου Τουρισμού,

του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της ΕΤΑΔ και του ΤΑΙΠΕΔ, της γενικής γραμματείας συντονισμού, της γενικής γραμματείας αθλητισμού του υπουργείου πολιτισμού και αθλητισμού καθώς και εκπρόσωποι του κλάδου του χειμερινού τουρισμού στην Ελλάδα (Ένωση Χιονοδρομικών Κέντρων, πρόεδροι και εκπρόσωποι Χιονοδρομικών Κέντρων Παρνασσού, Βασιλίτσας, Σελίου, Καλαβρύτων, Σερρών και Ελατοχωρίου, των εγκαταστάσεων σκι, επαγγελματικών φορέων του τουρισμού κλπ).

Στη συζήτηση, Έλληνες και αυστριακοί εμπειρογνώμονες αντάλλαξαν απόψεις για κρίσιμα θέματα που αφορούν τη στρατηγική και δράσεις χειμερινού τουρισμού, ιδιαίτερα την επέκταση της χειμερινής περιόδου με δράσεις αναψυχής-τουρισμού που αξιοποιούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, τη συνεργασία σε τοπικό/περιφερειακό επίπεδο για ανάδειξη χειμερινών προορισμών και τα ειδικότερα θέματα λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων της χώρας.

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού με τους Ευρωπαίους εταίρους με την στήριξη της Task Force for Greece- Athens Office για εξειδικευμένα θέματα ενδιαφέροντος για το Υπουργείο Τουρισμού όπως η επαγγελματική τουριστική εκπαίδευση, η κατάταξη, πιστοποίηση και έλεγχος τουριστικών καταλυμάτων και εγκαταστάσεων, η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ανάδειξη τουριστικών προορισμών κλπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα