Συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας με την Αμερικανική

Συνεκπαίδευση στην Κρήτη της Πολεμικής Αεροπορίας με μία ολόκληρη, πλήρη, πολεμική Μοίρα των Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης, η οποία θα αναπτυχθεί στην αεροπορική βάση της Σούδας για έναν ολόκληρο μήνα, ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα επισήμως από το ΓΕΑ.

Πιο συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015, προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην 115 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Σούδας

στην Κρήτη, συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με την 480η Μοίρα Μαχητικών (480th Fighter Squadron) των Αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων Ευρώπης (United States Air Forces in Europe/USAFE), που εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Spangdahlem της Γερμανίας. Η συνεργασία αυτή των δύο αεροποριών εντάσσεται στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας των δύο Αεροποριών για το τρέχον έτος 2015.

Συμφώνως με την ανακοίνωση του ΓΕΑ, «σκοπός είναι η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων και συγκεκριμένα θα εκτελεσθούν αποστολές Αέρος – Αέρος, Αέρος – Εδάφους και COMAO (Composite Air Operations)».

Από ελληνικής πλευράς, η Πολεμική Αεροπορία πρόκειται να συμμετάσχει με μεγάλο αριθμό Πολεμικών Μοιρών και μαχητικών αεροσκαφών διαφόρων τύπων, ενώ από αντίστοιχης αμερικανικής, η 480FS θα συμμετάσχει με το σύνολο των πτητικών της μέσων, δηλ. με 18 αεροσκάφη F-16CM και κλιμάκιο 300 ατόμων, πολλοί από αυτούς θα φέρουν και τις οικογένειές τους για μίνι – διακοπές κάποιων ημερών, που θα παραμείνουν στην περιοχή των Χανίων για ένα ολόκληρο μήνα, με ό,τι αυτό (ευεργετικό) συνεπάγεται για την τοπική οικονομία και μάλιστα σε μία «εκτός εποχής» τουριστική περίοδο.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα