Συνεχίζεται η βαρυχειμωνιά στην Κύπρο

Στην «κατάψυξη» βρίσκεται και σήμερα η Κύπρος για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, ενώ 35 κοινότητες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές παραμένουν αποκλεισμένες.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ενδεικτικό της κατάστασης είναι και το γεγονός, ότι το χιόνι έφθασε και σε δήμους της μείζονος Λευκωσίας, όπως τα Λατσιά, το Τσέρι και το Δάλι.

Στο Τρόοδος, ο υδράργυρος υποχώρησε στους -9 βαθμούς. Το ύψος του χιονιού είναι 60 εκατοστά στην πλατεία Τροόδους και 80 εκατοστά στην κορυφή του Ολύμπου. Εξάλλου, αισθητή είναι η έλλειψη βασικών

αγαθών στις αποκλεισμένες κοινότητες.

Το ψωμί, το γάλα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης εξαντλούνται, ενώ εξαιτίας του κρύου έχουν σπάσει οι σωλήνες ύδρευσης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει νερό.

Επίσης αρκετά άτομα, κυρίως ηλικιωμένοι, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φάρμακα, αφού η ποσότητα που είχαν εξαντλείται. Οι κοινοτικές Αρχές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την Αστυνομία και άλλες υπηρεσίες και καταβάλλονται προσπάθειες για αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 9 στα παράλια.

Ο μετεωρολογικός λειτουργός, Παναγιώτης Μούσκος, δήλωσε, ότι η ψυχρή αέρια μάζα, που επηρεάζει την Κύπρο, απομακρύνεται και από αύριο οι καιρικές συνθήκες θα βελτιωθούν αισθητά.

Keywords
Τυχαία Θέματα