Συναγερμός για μεγάλο τυφώνα στην Ιαπωνία

Ειδική προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα εξέδωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας, η οποία προετοιμάζεται για την έλευση του σφοδρότατου τυφώνα «Νεογκούρι» στα νότια της χώρας, περιλαμβανομένης της νήσου Οκινάουα.

Από την πρωτοφανή, όπως χαρακτηρίζεται, κατάσταση συναγερμού πρόκειται να επιρρεαστούν πάνω από 1,2 εκατομμύρια ιάπωνες, ενώ οι αρχές εκτιμούν πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος καταστροφών και θανάτων λόγω του τυφώνα.

Προειδοποίηση εκδόθηκε στο νησί Μιγιάκο -που αριθμεί 55.00 κάτοικους- ενώ αντίστοιχα μέτρα λαμβάνονται στην Οκινάουα, όπου βρίσκεται και μία

βάση του αμερικανικού στρατού.

Ο τυφώνας κατευθύνεται προς τις νότιες ακτές της Ιαπωνίας με ανέμους που φθάνουν τα 270 χιλιόμετρα την ώρα και πρόκειται να πλήξει τη στεριά τη νύχτα ή αύριο το πρωί.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως τα κύματα μπορούν να ξεπεράσουν τα 14 μέτρα ύψος, και απευθύνουν συνεχείς προειδοποιήσεις προς τον πληθυσμό.

Η μετεωρολογική υπηρεσία δεν αποκλείει ο τυφώνας, να πλήξει το 1 ή και περισσότερα από τα 4 μεγαλύτερα νησιά του ιαπωνικού αρχιπελάγους, με μικρότερης ταχύτητας ανέμους σε κάποιες περιπτώσεις, πριν αλλάξει πορεία και κατευθυνθεί στα ανατολικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα