Συμβουλή Σουλτς σε Τσίπρα: "Μην επιτίθεσαι στη Μέρκελ"

Να σταματήσει την επιθετική ρητορική απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Μάρτιν Σουλτς σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα Welt am Sonntag.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αποκάλυψε ότι αυτή ήταν η πρώτη συμβουλή που έδωσε στον Έλληνα πρωθυπουργό κατά τη συνάντησή τους στην Αθήνα. Παράλληλα, ο Μάρτιν Σουλτς καθησυχάζει τους

Ευρωπαίους, παροτρύνοντάς τους να μη φοβούνται την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά να είναι έτοιμοι για "σκληρές διαπραγματεύσεις" με την Αθήνα στο άμεσο μέλλον.

"Ο κ. Τσίπρας θα έκανε καλά να τελειώσει με τις επιθέσεις του εναντίον της Α. Μέρκελ. Στο κάτω κάτω είναι η γερμανική κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, η οποία θα πρέπει να τον βοηθήσει. Κατά τα άλλα, δεν είναι μόνο οι Γερμανοί, οι οποίοι κοιτάζουν με σκεπτικισμό τις εξελίξεις στην Αθήνα, αλλά το σύνολο της ΕΕ. Ο κ. Τσίπρας τα βάζει με πολλούς, εάν καταγγείλει μονομερώς τους κανόνες. Πώς μπορείς να εξηγήσεις στους Πορτογάλους, τους Ισπανούς ή τους Ιρλανδούς που υλοποίησαν επώδυνες μεταρρυθμίσεις μια ξεχωριστή μεταχείριση της Αθήνας; Μπορεί σε κάποιους να "περνάει" καλά το να χτυπάς τους Γερμανούς - αλλά είναι επίσης κοντόφθαλμο και δεν μας πάει μπροστά", δηλώνει χαρακτηριστικά.

"Προσπάθησα να του εξηγήσω ότι υπάρχουν περιθώρια, αλλά ότι και αυτά έχουν όρια. Το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να θέσει υπό έλεγχο τα φαντάσματα που κάλεσε. Τα περιθώρια θα εξαρτώται από αν θα το καταφέρει. Έχει πολλή δουλειά μπροστά του στο ίδιο του το κόμμα και με τον κυβερνητικό εταίρο, τον οποίο επέλεξε", ενώ εξέφρασε και πάλι την έκπληξή του για τη σύμπραξη με το κόμμα του Πάνου Καμμένου:

"Ένας συνασπισμός με τους ακροδεξιούς της Χρυσής Αυγής μάλλον θα πήγαινε πολύ μακριά. Το γεγονός όμως ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε έναν συνασπισμό με ένα κόμμα το οποίο είναι καθαρά φιλοευρωπαϊκό και σοσιαλδημοκρατικό, όπως το Ποτάμι, σίγουρα είναι ένα αξοσημείωτο βήμα για ένα αριστερό κόμμα", τονίζει ο Μάρτιν Σουλτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα