Συμβολική κίνηση από τον Αβραμόπουλο στο πλήρωμα της φρεγάτας Ψαρά!

Με την εικόνα της Παναγίας που πρόσφερε στον κυβερνήτη, και ευχές για καλό κατευόδιο, επιτυχία στην αποστολή τους και ασφαλή επιστροφή, αποχαιρέτησε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος τον κυβερνήτη και το πλήρωμα της φρεγάτας «ΨΑΡΑ» (F-454) λίγο πριν αυτή αποπλεύσει από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας, προκειμένου να συμμετάσχει στην επιχείρηση “Atalanta” της ΕΕ στον Ινδικό ωκεανό και στο Κέρας της Αφρικής για την προστασία της ελευθεροναυσιπλοίας από την πειρατεία. Από την πλευρά του

ο κυβερνήτης της φρεγάτας Αντιπλοίαρχος Χρήστου ΠΝ πρόσφερε στον ΥΕΘΑ τον θυρεό του σκάφους.

Παραλλήλως ο ΥΕΘΑ, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Παναγιώτη Λίτσα ΠΝ, μιλώντας σε συγκέντρωση του πληρώματος στο ελικοδρόμιο του σκάφους εξήγησε με σαφήνεια τους λόγους της παρουσίας τους επί τρίμηνο στον Ινδικό ωκεανό.

«Μετά από ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα η Ελλάδα συμμετέχει και πάλι στο πρόγραμμα ATALANTA. Ο σκοπός είναι συγκεκριμένος, και έχει να κάνει, καταρχήν, με τη συμμετοχή μας σε μία ευρωπαϊκή αποστολή. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι αυτή την περίοδο η πατρίδα μας προεδρεύει της ΕΕ και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε εκεί» τόνισε ο Δ.Αβραμόπουλος για να προσθέσει: «Έχει όμως να κάνει και με την ανθρωπιστική βοήθεια αλλά – ας μην το ξεχνάμε αυτό – και με την προστασία των εθνικών οικονομικών μας συμφερόντων στο όνομα της πολύ σημαντικής για την ελληνική οικονομία, και τη χώρα μας, παγκόσμιας ναυτιλιακής μας κοινότητας. Αποτελεί όμως και μια, απαραίτητη για τους καιρούς μας, παράσταση σημαίας της χώρας μας σε ευαίσθητα σημεία του πλανήτη».

Και ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κατέληξε σημειώνοντας ότι «Η Ελλάδα μπορεί να διέρχεται δύσκολες στιγμές, η δημοσιονομική συγκυρία να μας έχει δοκιμάσει και να συνεχίζει να δοκιμάζει, αλλά πάνω από όλα πρέπει να κρατήσουμε ψηλά το αξιόμαχο, το φρόνημα, την υπερηφάνεια και το κύρος της πατρίδας μας.

Και αυτή την αποστολή την εκπληρώνουν στο ακέραιο οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιχείρηση “Atalanta”, την πρώτη ναυτική επιχείρηση της ΕΕ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας, το Π.Ν. συμμετείχε ανελλιπώς με προσωπικό και μέσα από ενάρξεως αυτής το 2008, αναλαμβάνοντας ταυτοχρόνως τότε και τη Διοίκηση της Δυνάμεως με τον τότε Αρχιπλοίαρχο Α.Παπαϊωάννου ΠΝ, μέχρι και το 2012 και έκτοτε έως σήμερα με επιτελείς στο Στρατηγείο και στον πλω Διοικητή.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα