Συμβολική κατάληψη στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από εργαζομένους

Σε συμβολικό αποκλεισμό του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων έχουν προχωρήσει από τις 8:30 το πρωί οι εργαζόμενοί του, διαμαρτυρόμενοι για την ουσιαστική διάλυση του Ταμείου με το πολυνομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο, «ο κλάδος εμπορικών δραστηριοτήτων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, όπως αυτός ορίζεται στην υπ’ αριθμ. 2/23510/0094/30−03−2012 (Β΄ 1083Β) Α.Υ.Ο. «Κανονισμός του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κατ’ εφαρμογή

του άρθρου 4 του ν. 3965/2011» έως την οριστική απομείωση του χαρτοφυλακίου του συνεχίζει τη δραστηριότητα του αποκλειστικά για τις υφιστάμενες χρηματοοικονομικές δραστηριότητες όπως αυτές περιγράφονται στον ως άνω Κανονισμό του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, με τους ήδη υφιστάμενους, κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, συναλλασσόμενους του Ταμείου, χωρίς δυνατότητα χορήγησης νέων δανείων προς αυτούς από αυτό τον κλάδο ούτε αποδοχής οποιωνδήποτε νέων καταθέσεων, με την εξαίρεση της ανανέωσης των ήδη υφιστάμενων καταθέσεων».

Η συμβολική κατάληψη αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 10:30 το πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα