Συμφωνία με το… στανιό για κυβέρνηση και δανειστές


Σε spread έχει επιδοθεί η κυβέρνηση προκειμένου να προλάβει τις προθεσμίες και τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα προκειμένου να κλείσει η συμφωνία, πριν αδειάσουν τα ταμεία των τραπεζών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη υπάρχει κοινή γραμμή πλεύσης στο πλαίσιο της συμφωνίας, η οποία όπως αναφέρουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, «θα κλείσει πάση θυσία, με έντιμο τρόπο και αμοιβαίες υποχωρήσεις, τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και από την

πλευρά των δανειστών».

Είναι άλλωστε κοινή παραδοχή ότι η ρήξη μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, είναι πια ένα σενάριο που κανείς όχι μόνο δεν θέλει, αλλά ούτε καν συζητάει, τουλάχιστον τα τελευταία δύο 24ωρα και μετά το κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup.

Ήδη, από χθες έχει απομακρυνθεί και το σενάριο του δημοψηφίσματος, που η κυβέρνηση παρουσίαζε ως… υπερόπλο απέναντι στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Το θρίλερ της διαπραγμάτευσης ωστόσο θα συνεχιστεί μέχρι το παρά ένα, καθώς οι δανειστές εμφανίζονται τώρα πια να βάζουν από την πλευρά τους κόκκινες γραμμές, όσον αφορά τον ΦΠΑ, και τις συντάξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα