"Συγκυβέρνηση" και στις τροπολογίες

Στο κλίμα της εποχής όπου στην κυβέρνηση χορεύουν ταγκό δύο εταίροι, κινούνται και οι βουλευτές από τα δύο κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Εκτός από το γεγονός ότι σε πολλά, ίσως στα περισσότερα θέματα υπάρχει απόλυτος συντονισμός για το κυβερνητικό έργο που πρέπει να υλοποιηθεί, τώρα ο συντονισμός επεκτείνεται και στις βουλευτικές τροπολογίες που φέρουν υπογραφές «γαλαζοπράσινες».

Σήμερα κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το Ρυθμιστικό της Αθήνας τροπολογία των βουλευτών

από την ΝΔ Μ. Σενετάκη και από το ΠΑΣΟΚ Χ. Γκόκα που μετά αφορά το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και ζητάει την συνέχιση του προγράμματος για ακόμη ένα χρόνο.

Να σημειωθεί ότι με την ψήφιση των διατάξεων, τις οποίες επεξεργάστηκε ο Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, δίνεται οριστική λύση στο θέμα αυτό, που αφορά 70.000 ωφελούμενους των προγραμμάτων και 3.600 εργαζόμενους σε αυτά. Συγκεκριμένα οι διατάξεις που επεξεργάστηκε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και εισηγήθηκαν στη Βουλή ο Μάξιμος Σενετάκης από τη ΝΔ και ο Χρήστος Γκόκας από το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζουν το πρόγραμμα μέχρι 31-12-2015 και θεσμοθετούν τον νέο τρόπο υλοποίησης του από 1-1-2016 με δύο επιμέρους προγράμματα:

α) «Κατ' οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων», για τους συνταξιούχους και

β) «Κατ' οίκον Κοινωνική Φροντίδα» για τους δικαιούχους οικονομικά αδύναμους, ηλικιωμένους, ανασφάλιστους, ΑμεΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα