Συγκλονιστικές φωτογραφίες με την Ελλάδα του 1960!

Μια εντυπωσιακή έκθεση φιλοξενεί μέχρις 27 Ιουνίου 2015 η Πινακοθήκη Γκίκα με φωτογραφίες που τράβηξε ο φωτογράφος Wolf Suschitzky στο ταξίδι του στην Ελλάδα το 1960.

Ο Wolf Suschitzky, γεννημένος στη Βιέννη το 1912, αλλά κάτοικος Λονδίνου ήδη από το 1935, βρέθηκε στην Ελλάδα

τη δεκαετία του '60, όπου φωτογράφισε τοπία, ανθρώπους, ασχολίες και παραδόσεις λίγο πριν η επέλαση της νεωτερικότητας αλλάξει θεαματικά τα πρόσωπα και τα σημεία αναφοράς του.

Η έκθεση στην Πινακοθήκη Γκίκα περιλαμβάνει 48 πρωτότυπες ασπρόμαυρες φωτογραφίες από τη Σκιάθο, την Ύδρα και την Αθήνα. Μέσα από αυτές ζωντανεύει μια Ελλάδα της αγροτικής ζωής και των αυστηρά τηρούμενων ηθών, εθίμων και παραδόσεων, καθώς και πορτρέτα καθημερινών ανθρώπων, αντιπροσωπευτικά της ανεπιτήδευτης ομορφιάς και της φαινομενικής, έστω, αθωότητας ενός κόσμου που έμελλε γρήγορα να χαθεί.

Πέρα από τρεις, που ανήκουν στο φωτογραφικό αρχείο της Πινακοθήκης και είχε δωρίσει ο Suschitzky στον Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα, οι υπόλοιπες φωτογραφίες ανήκουν στην προσωπική συλλογή του δημιουργού και παρουσιάζονται στην Ελλάδα για πρώτη φορά. Επιμελητές είναι ο Ian Collins, συγγραφέας και βιογράφος του John Craxton, και η Ιωάννα Μωραΐτη, υπεύθυνη του Αρχείου της Πινακοθήκης Γκίκα του Μουσείου Μπενάκη, ενώ τον σχεδιασμό έκανε η συντηρήτρια Ελευθερία Γκόφα.

Ο Wolf Suschitzky είναι σήμερα 102 ετών και με αφορμή την έκθεση «Ταξίδι στην Ελλάδα του '60» έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Wolf Suschitzky «Ταξίδι στην Ελλάδα του '60», Μουσείο Μπενάκη, Κτίριο Πινακοθήκης Γκίκα, Κριεζώτου 3, ΤΗΛ: 210 3615702, Διάρκεια 23/4-27/6/15.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε μια εβδομάδα ξεκινά το Φεστιβάλ Αθηνών!

Μεγάλη συναυλία με τραγούδια του Βαμβακάρη στο Λονδίνο

Έντεκα συναυλίες στο κέντρο της Αθήνας έως το Σεπτέμβριο

Δωρεάν ξεναγήσεις στο πλωτό μουσείο HELLAS LIBERTY

Ο ταινία «Πρόμαχος» πάει στην Ουάσινγκτον

Αρχαίες τριήρεις στο... λιμάνι του Πειραιά!

Ο Αναδιώτης για 1η φορά στο θέατρο με ξεκαρδιστική κωμωδία

Keywords
Τυχαία Θέματα