Στρατός, Ναυτικό και Αεροπορία έσωσαν τέσσερις ζωές

Παραμονές του 15αύγουστου και της μεγαλύτερης γιορτής της Ορθοδοξίας, και τα πτητικά μέσα και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς, σώζοντας ζωές τεσσάρων συνανθρώπων μας, δύο από τους οποίους μόλις 24 ωρών νεογνά, μέσα σε μία και μόνο ημέρα!

Πιο συγκεκριμένα. Το βράδυ της 13/14 Αυγoύστου, ύστερα από αίτημα του ΕΚΑΒ, πραγματοποιήθηκε αεροδιακομιδή με ένα μεταφορικό ελικόπτερο CH-47D Chinook του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ), ενός άνδρα 50 ετών με οξύ έμφραγμα

του μυοκαρδίου, από το αεροδρόμιο της Νάξου στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Σύμφωναα με το ΓΕΣ, το αίτημα πραγματοποιήθηκε στις 20:55 και το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας στις 00:25, όπου έγινε η παραλαβή του ασθενούς με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Λίγο αργότερα, τις πρωινές ώρες σήμερα 14 Αυγούστου, ένα ελικόπτερα S-70B Aegean Hawk («ΠΝ-60») της Σιοικήσεως Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΔΕΝ) πραγματοποίησε μεταφορά ασθενή Τουρκικής υπηκοότητας, που επειγόντως έπρεπε να μεταφερθεί σε κατάλληλο νοσοκομείο, από το εμπορικό πλοίο “CANSU-D”, με σημαία Μάλτας, που έπλεε δυτικά της Πελοποννήσου, στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος (120 ΠΕΑ), στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Τέλος, σήμερα το απόγευμα, πριν από λίγη ώρα, είχαμε μια ακόμα αεροδιακομιδή με δύο «σκέλη», από Ρόδο και Σάμο στην Ελευσίνα. με ένα αεροσκάφος C-130H της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (356 ΜΤΜ), ενός νεογνού μιας ημέρας (θήλυ) με νεογνικούς σπασμούς σε θερμοκοιτίδα και ενός άλλου νεογνού επίσης μιας ημέρας (άρρεν) με προωρότητα σε θερμοκοιτίδα αντιστοίχως. Αμφότερες οι αεροδιακομιδές πραγματοποιήθηκαν μετά από σχετικό αίτημα του ΕΚΑΒ προς την ΠΑ.Η προσγείωση του αεροσκάφους στην 112 ΠΜ πραγματοποιήθηκε στις 16.48’.

Καθόλου άσχημα για «αντιπαραγωγικούς» να σώζουν τόσες ζωές παραμονές του 15αύγουστου!!!!

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα