Στους 316 έφτασε ο αριθμός των διασωθέντων στο Norman Atlantic

Στα 316 άτομα έχει φτάσει μέχρι πριν από λίγη ώρα, ο ως τώρα αριθμός των διασωθέντων επιβαινόντων του οχηματαγωγού πλοίου “Norman Atlantic”, ενώ στην Κέρκυρα μεταφέρονται αυτήν την ώρα οι 6 διασωθέντες από ένα ελικόπτερο Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΘΑ αυτή την ώρα επιχειρούν για τη διάσωση των επιβαινόντων του πλοίου δύο ελικόπτερα Super

Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο S-70B-6 Aegean Hawk της Διοικήσεως Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΔΕΝ) του Πολεμικού Ναυτικού. Το τελευταίο διέσωσε συνολικώς 13 άτομα, με δύο διαδρομές. Στην πρώτη μετέφερε τους πρώτους 7 διασωθέντες στο παρακείμενο ιταλικό πλοίο αποβάσεων/ελικοπτεροφόρο “San Giorgio”, ενώ με τη δεύτερη διαδρομή του μεταφέρει αυτήν την ώρα άλλους 6 στην Κέρκυρα, όπου οι πάντες είναι έτοιμοι να τους υποδεχτούν.
Επίσης, στο αεροδρόμιο του Λέτσε βρίσκεται σε ετοιμότητα ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-130H της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών, όπως επίσης και στο Μπάρι άλλο ένα αεροσκάφος C-130H της ίδιας Μοίρας, για την παραλαβή διασωθέντων επιβατών.
Η φρεγάτα «ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ» του Αρχηγείου Στόλου βρίσκεται εν πλω στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της Κερκύρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από το 01:00 το ξημέρωμα το ιταλικό ΕΚΣΕΔ έδωσε εντολή προς την ελληνική πλευρά τα ελικόπτερα Super Puma της ΠΑ να βρίσκεται στην περιοχή του συμβάντος για να ξεκινήσει να επιχειρεί από τις 03:00, όπερ και εγένετο.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα