Στον "αέρα" οι εξαγγελίες Σαμαρά στην ΔΕΘ

Η εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην ΔΕΘ έδωσαν αρχικά έναν αέρα στους βουλευτές του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να μπορούν να πάνε στις περιφέρειες τους με κάτι στα χέρια τους. Προεκλογική περίοδο άλλωστε διανύουμε.

Ανακοίνωσε τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης

κατά 30% με παράλληλη διατήρηση του επιδόματος θέρμανσης, επιβεβαίωσε τις διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ μαζί με τις εκπτώσεις για κενά/μη ηλεκτροδοτούμενα ενώ προανήγγειλε μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και αύξηση των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Επανέλαβε και το στόχο του για, σταδιακή, μείωση των φορολογική συντελεστών στο 32% για τα φυσικά πρόσωπα και στο 15% για τις επιχειρήσεις.

Αυτό που ανησυχεί το Μαξίμου είναι για το αν έχει ενημερωθεί η Τρόικα για όλα αυτά. Με λίγα λόγια μπορεί η κυβέρνηση να είχε όλη την καλή διάθεση να κάνει πράξει τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, όμως η Τρόικα να μην ενέκρινε τις παραπάνω ελαφρύνσεις για τον ελληνικό λαό.

Αυτό βέβαια είναι εντελώς απίθανο να συμβεί, αφού ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με επιτελείο οικονομικών επιστημόνων έβγαλαν τις παροχές που θα μπορούσαν να δοθούν στον πολίτη και ασφαλώς υπήρξαν και οι απαραίτητες συνεννοήσεις με στελέχη της Τρόικας που δεν είχαν το ρόλο να εγκρίνουν κάτι, άλλα συμβουλευτικό.

Μπορεί στα τηλεοπτικά "παράθυρα" η αντιπολίτευση και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά, από το βήμα της εκθέσεως της Θεσσαλονίκης, να προσπαθήσουν να μειώσουν τις εξαγγελίες Σαμαρά στη ΔΕΘ, όμως οι βουλευτές της ΝΔ δείχνουν να έχουν τις απαντήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα